Opinia Timisoarei

Distractie mare si in a doua zi de Ruga: timisorenii au intins horele desi primarul a intarziat sa dea startul Jocului Rugii

Veniti in Parcul Rozelor in numar mai mare decat in prima zi a rugii, timisorenii s-au pornit imediat la joc, chiar daca primarul Timisoarei nu a venit sa dea startul la Jocul Rugii. Cu o agenda incarcata, Nicolae Robu a ajuns pe scena din Parcul Rozelor abia in jurul orei 20,30.


Programul din a doua zi a Rugii Timisoarei a inceput de dimineata cu slujba de la Catedrala Mitropolitana, dupa care autoritatile locale au depus coroane la monumentul din Piata Victoriei. In partea a doua zilei, ruga a continuat, la fel ca si sambata in Parcul Rozelor, unde au urcat din nou pe scena interpreti renumiti ai muzicii populare banatene, alaturi de dansatorii de la Ansamblul Timisul.
Camelia Miutescu, Cristina Tacina, Mimi Bortun Popescu, Alina Trastau, Ramona Roescu, Ancuta Flesariu, Tiberiu Ceia, Felicita Stoian, Carmen Popovici Dumbrava, Bianka Mititelu sau Dumitru Teleaga i-au facut pe timisoreni sa iasa la joc, chiar daca nasul Rugii, primarul Nicolae Robu nu a venit dupa-amiaza sa dea startul la Jocul Rugii, asa cum se obisnuia in anii precedenti. Cu o agenda incarcata, Nicolae Robu a reusit sa ajunga pe scena din Parcul Rozelor  in jurul orei 20,30, cand petrecerea era deja in toi. Edilul a tinut un scurt discurs in fata timisorenilor, in care a explicat care a fost programul sau pentru duminica si le-a urat ”Petrecere frumoasa in continuare”, dupa care a ramas in culise pentru a-i asculta pe ultimii interpreti care au urcat pe scena.

Intrate pe scena din Parcul Rozelor spre finalul spectacolului, Andreea si Nicoleta Voica au avut cel mai mare succes la public.Timisorenii au jucat si au cantat minute bune alaturi de renumitele interprete, pe care le-au lasat cu greu sa plece.

O prezenta inedita pe scena la Ruga Timisoarei a fost Carina Cojocari Aldana, nepoata secretarului Primariei, Ioan Cojocari. Micuta in varsta de opt ani a interpretat doua melodii alaturi de orchestra Ansamblului Timisul, emotionandu-l pana la lacrimi pe bunicul care a urmarit-o din culise.

Distractia a continuat si in afara Parcului Rozelor, mai exact pe strada Trandafirilor, unde comerciantii au facut din nou vanzari record, timisorenii inghesuindu-se la gratare si bere, dar si la porumb copt sau clatite.

Exit mobile version