Opinia Timisoarei

Distrugeri la inaugurarea liniei tramvaiului 5 la Timisoara. Doua pantografe Bozankaya facute praf. Grabita sa-i dea drumul, primaria nu a facut receptia lucrarii la noua bucla. Video

TIMISOARA. Inca o demonstratie de incompetenta la Timisoara. Proaspat terminata de amejanat, noua linie 5 s-a dovedit o adevarata capcana pentru tramvaiele pornite la drum de reprezentantii primariei prea devreme.

CITESTE SI: Scoala online in prima zi de dupa alegeri la Timisoara si in judet. Ce elevi vor face ore de acasa 

In timpul primelor curse asigurate de garnituri Bozankaya, doua pantografe au fost distruse, in jurul orei 18.30. De vina ar fi fost niste probleme aparute la firul de contact. Pantograful poate fi dat peste cap daca firul nu este perfect intins.

Reprezentantii STPT spun ca vor lucra la noapte sa remedieze situatia firelor de contact pentru tramvaie.

Astazi, la ora 18:00, trei tramvaie vor pleca din bucla de pe Calea Bogdanestilor, pe traseul Bogdaneștilor – Cetatii – bucla Torontalului, dupa care vor parcurge traseul normal. Intrucat lucrarile de modernizare a bulevardului nu au fost inca receptionate, iar constructorul mai executa retusuri, intr-o prima etapa, de luni pana vineri, intre orele 9:30 si 15:30, traseul liniei 5 va fi deviat de la intersectia Bogdanestilor – Cetatii, spre bucla de pe Calea Torontalului. In restul zilei dar si in zilele de sambata si duminica, nu se va circula deviat. Totodata, pana la receptionare, linia 5 tramvaie este dublata de linia 5 autobuze, care isi pastreaza programul si traseul„, anuntau reprezentantii Primariei Timisoara, vineri dimineata, in ziua inaugurarii.

Graba electorala strica treaba… Lucrarea de la bucla provizorie nu are receptia facuta

Desi nu a fost facuta receptia lucrarii la noua bucla abia finalizata, reprezentantii administratiei s-au grabit sa porneasca tramvaiele pe noua linie.

Nu s-au dezmințit nici măcar în ultimele ore de campanie electorală!
Ceea ce au făcut în seara asta, de la 18:00 cum ne-a anunțat Lațcău, reprezintă perfect întregul lor mandat: incompetență și lucru prost făcut, mascate de campanii de imagine bine meșteșugite!
Priviți în ce condiții acești iresponsabili au dat drumul circulației tramvaiului 5 pe Calea Bogdăneștilor, fără a avea făcută recepția lucrării la bucla de întoarcere! Tocmai bine, astăzi au făcut și un prejudiciu serios, pantografele a două tramvaie fiind distruse!
Să-l sune cineva pe Lațcău să-l întrebe cât costă reparația tramvaielor și cine achită nota de plată! 🤦🏻‍♀️„, a transmis consilierul local Roxana Iliescu.

Va reamintim, anul trecut, la inceputul lunii decembrie, cand aveau loc primele probe cu tramvaiul pe noile linii de pe Bulevardul Cetatii din Timisoara, o garnitura a lovit unul dintre stalpii care sustin firele de contact, pentru ca spatiul dintre linii si stalp era prea ingust. A fost nevoie de retezarea stalpului pentru a porni circulatia tramvaielor pe Cetatii.

CITESTE SI: Dorel loveste din nou la Timisoara. A fost retezat stalpul din calea tramvaiului pe bulevardul Cetatii. Video

Statiile liniei 5 tramvaie sunt urmatoarele:

Tur:
A. M. Guttenbrunn (Ronaț); Madona; G. Alexandrescu; A. Lăpușneanu; Macilor; Balta Verde; Mendeleev; Circumvalațiunii (Brediceanu); Piața 700; Piața Libertății; Hotel Continental (Bega); Prefectură; 3 August 1919 (Parcul Regina Maria – Poporului); Piața Traian; Prințul Turcesc; Piața Sarmizegetusa; Lalelelor; Piața V. Economu (Modern); Spitalul Victor Babeș; Stația Meteo.

Retur:
Stația Meteo; U.M.T.; Poliția Locală; Gara de Est; Piața Badea Cârțan; Piața Traian; 3 August 1919 (Parcul Regina Maria – Poporului); Prefectură; Hotel Continental (BNR); Piața Libertății; Piața 700; Circumvalațiunii (Brediceanu); Mendeleev; Balta Verde; Macilor; A. Lăpușneanu; G. Alexandrescu; Madona; A. M. Guttenbrunn (Ronaț).

Va reamintim, bucla era prevazuta inca din proiectul licitat initial de fosta administratie, dar nu a fost autorizata de actuala inainte de finalizarea lucrarilor pe Bogdanestilor pentru ca, la momentul semnarii contractului, se estima o posibila deschide a pasajului pe sub liniile de cale ferata de la Solventul. In tot acest timp insa, lucrarile la pasaj sunt mult intarziate, iar ultimul termen avansat pentru finalizarea lui este… anul 2025.

Lucrarile pe Calea Bogdanestilor au inceput inca din primavara lui 2021 si vizau transformarea strazii intr-un bulevard modern cu linii de tramvai noi, inierbate, si 2 benzi de circulatie pe sens, trotuare, piste de biciclete si zone verzi.

Santierul trebuia sa se incheie vara trecuta, insa termenul de finalizare a fost prelungit, iar acum lucrarile au ajuns in faza de receptie.

Modernizarea a fost facuta de asocierea Sylc Con Trans – Longhersin – Matrix Computers – Lile Service General Construction – Optotel Com – Electric Rail Project – Instal Group – Cons Electrificarea Instal – Madi FHVAC – Swarco Traffic Romania.

Transformarea completa a Caii Bogdanestilor a costat aproape 30 de milioane de euro, bani proveniti in mare parte din fonduri europene obtinute in 2019 de catre Primaria Timisoara.

Exit mobile version