TIMISOARA. Unul dintre candidatii care si-au depus dosarele la concursul pentru functia de city manager al Timisoarei, organizat de Primarie, a fost descalificat si nici n-a apucat sa-si depuna proiectul de management.
Sorin Dragoi si Vasile Pop sunt singurii care au mai ramas in competitie si merg mai departe pentru a obtine fotoliul de city manager.
Va spuneam in urma cu mai bine de o saptamana ca postul este ravnit de 3 candidati. Zilele trecute, Samuel Muj a fost descalificat de catre comisia care analizeaza dosarele depuse. Potrivit primarului Nicolae Robu, acesta nu avea destula vechime ca si manager, pentru a putea merge mai departe.
„A fost descalificat pentru ca nu indeplinea una dintre conditiile obligatorii. S-a descoperit la verificarea la dosar, au ramas in concurs Sorin Dragoi si Vasile Pop. Conditile sunt sa ai titlul de doctor, experienta manageriala cel putin 5 ani si 10 ani de vechime totala in munca, el nu a indeplinit una din aceste conditii, de vechime pe un post de conducere. Nu a avut vechimea ceruta pe o functie de conducere”, a declarat primarul Nicolae Robu.
Sambata, 23 februarie, este ultima zi in care Sorin Dragoi si Vasile Pop mai pot depune proiectele de management, pe care le vor sustine in fata unei comisii, al carei presedinte este chiar primarul, in ziua de miercuri, 13 martie. O zi inainte vor da insa si o proba scrisa.
Dar ce va face viitorul city manager al Timisoarei? Primarul ne-a marturisit ca are nevoie ca de apa de un city manager, pentru ca nu se poate ocupa de toate problemele orasului.
„Timisoara este un oras foarte complex, cu foarte multe probleme, ramas in urma dintr-un milion de considerente. Eu, de la bun inceput, am simtit nevoia unui colaborator care sa se ocupe de aspectele de administrare a orasului. De aceea mi-am si angajat un consilier personal care a avut astfel de atributii. Nu pot eu, ca primar, sa fiu prezent zilnic in tot orasul si sa observ toate detaliile care nu sunt in regula. Desigur, e nevoie de cat mai multa lume implicata si pentru a constata tot ce trebuie facut in oras, pentru a face propuneri in acest sens si pentru a genera idei noi”, a explicat Robu.
City managerul nu va prelua din atributiile edilului-sef al orasului, ci il va ajuta pe acesta atat cat va fi nevoie.
„Primarul nu este derobat de raspundere pentru nimic, dar nu poate fi omniprezent. Daca lucrurile nu depasesc un anumit grad de importanta, un anumit grad de gravitate, atunci primarul poate delega prezenta pentru rezolvarea problemei a unui consilier, a unui viceprimar, a city managerului, de la caz la caz”, a completat edilul sef al orasului.
Viitorul city manager nu va avea nici atributii de comunicare, ci mai mult o functie tehnica.