„Nepromovabilitatea intr-un procent atat de mare inseamna si faptul ca profesorii iau mai in serios munca de la clasa si nu doresc sa se repete situatia de anul trecut de la examenul de Bacalaureat, cat procentul celor nepromovati a fost urias. Situatia intalnita in acest an este o prima consecinta a corectitudinii examenului national de anul trecut”, a explicat Marin Popescu.
Daca la nivel primar, interesul pentru propria educatie, masurat in procentul de corigenti, este de unul ridicat – 96%, la liceu, invatamant la zi, ajunge la 52%, iar la seral se apropie de 30%.
In primul semestru, la seral, promovabilitatea a fost de 31.20%, in scadere cu peste 9% fata de primul semestru al anului scolar anterior, 2010/2011, cand a fost inregistrat un procent de 40.78%.
Datele adunate de ISJ se refera strict la primul semestru al anilor scolari 2010/2011 si 2011/2012. Elevii care au ramas corigenti la una sau mai multe materii, pot obtine medii de trecere pe semestrul al II-lea si reusi sa promoveze la finele anului de studiu.