Opinia Timisoarei

Dominic Fritz cere punerea in functiune a radarelor fixe la Timisoara, dupa ce un baiat de 10 ani a murit lovit de o masina cand a traversat prin loc nepermis

TIMISOARA. Primarul Dominic Fritz se declara furios, dupa ce o masina a lovit mortal un baiat de 10 ani la Timisoara, sambata seara, si cere intrarea in legalitate a radarelor fixe. Fritz mai vrea sa organizeze si o conferinta de mobilitate, la Timisoara.

CITESTE SI: Copil de 10 ani mort, lovit de o masina la Timisoara

„M.T. a avut doar 10 ani. A fost smuls din plina viata de o masina, ieri, la Timisoara, in fata casei sale. Sunt profund indurerat. Imi exprim sincere condoleante familiei si prietenilor. Sunt si furios”, spune Fritz, dupa tragedia de sambata seara.

Primarul a anuntat ca in urma acestei tragedii, va initia analize, campanii si va organiza o conferinta pe tema mobilitatii. In plus, Fritz a facut apel la parlamentarii de Timis sa il sustina in deblocarea proiectului privind punerea in functiune a radarelor fixe.

„In urmatoarele saptamani, voi initia urmatoarele:
1. Analiza celor mai periculoase 20 de locuri din traficul timisorean si propuneri concrete de rezolvare. Voi face public lista inainte s-o inaintez comisiei de circulatie pentru avizare.
2. Un plan de actiune elaborat impreuna cu Politia Locala si Politia Rutiera (care nu este in subordinea Primariei) pentru masuri de preventie si sanctionare.
3. Cresterea bugetului pus la dispozitie companiei noastre de drumuri municipale SDM pentru interventii punctuale care cresc siguranta in trafic.
4. Re-verificarea tuturor sesizarilor depuse de cetateni la Primarie referitor la siguranta in trafic.
5. O campanie de informare publica si constientizare pentru siguranta in trafic.
6. Organizarea unei conferinte de mobilitate urbana sigura cu experti internationali in Timisoara, anul acesta.
7. Fac apel la toti parlamentarii din Timis sa ma sustina in deblocarea proiectului de lege care vrea sa faca posibila, in sfârsit, instalarea unor radare fixe! Este absolut nedemn pentru o tara civilizata ca aceasta initiativa sa fie blocata in Parlament de frica sa nu ne injure soferii!
Intr-o lume in care ne divizeaza atâtea lucruri, haideti sa ne adunam in jurul ambitiei sa nu mai moara oameni in traficul din oras, chiar daca asta uneori inseamna o reducere a comoditatii soferilor”, a anuntat Dominic Fritz.

Sambata seara, un baiat de 10 ani a fost lovit mortal de o masina, pe strada Polona din Timisoara. Copilul traversase prin loc nepermis.

Exit mobile version