Opinia Timisoarei

Dominic Fritz merge inainte cu recuperarea patrimoniului (P)

Campania electorală s-a terminat, dar mai sunt terenuri de recuperat. O nouă construcție ilegală a clanului Cârpaci a fost dărâmată în această dimineață în zona Blașcovici, pe strada Semicerc. De mai bine de 10 ani această familie ocupa terenul ilegal. Familia, cu domiciliul în Belgia, a construit pe cei 2000 mp treptat mai multe anexe și în final o casă, care nu au fost nici autorizate, nici intabulate.
Marți dimineața, echipele Primăriei Timișoara s-au deplasat în cartierul Blașcovici, unde au început demolarea tuturor construcțiilor neautorizate pentru a elibera terenul aflat în proprietate publică. Acțiunea a fost coordonată de primarul Dominic Fritz, care a emis o dispoziție de demolare pe 23 mai 2024. Familia care ocupa terenul a încercat să oprească aplicarea dispoziției în instanță, dar acțiunea a fost respinsă de Tribunalul Timiș.
„Aici avem de-a face cu o metodă care din păcate a funcționat în trecut – un teren al orașului e ocupat aparent temporar de oameni care sunt aparent cazuri sociale, dar situația devine permanentă și construcțiile din ce în ce mai serioase. Astăzi transmitem un semnal clar că nu mai acceptăm astfel de metode. Timișoara are un sistem de locuințe sociale care, chiar dacă ar fi insuficient, terenurile orașului nu pot fi acaparate de cei care au cel mai mare tupeu”, a declarat primarul Dominic Fritz.
De față a fost și o echipă a Direcției de Asistență Socială pentru a urmări situația copiilor prezenți în locația respectivă.
Terenul din Blașcovici continuă lista de recuperări de case și terenuri luate ilegal din patrimoniul Timișoarei, precum Casa de pe Loga 52, terenurile de pe malul Begăi, strada Cezar, parcul de pe Calea Aradului și parcarea din Badea Cârțan. Administrația locală are un angajament ferm de a recupera terenurile, clădirile și apartamentele publice care au fost acaparate ilegal.
Exit mobile version