Opinia Timisoarei

Dorel Sandesc directorul Spitalului Judetean Timisoara despre deschiderea noii Maternitati: Nu riscam securitatea mamelor si a nou nascutilor pentru scopuri electorale

TIMISOARA. Deschiderea noii Maternitati Bega a Spitalului Judetean Timisoara, care conform deciziei luate in decembrie de catre Consiliul Judetean Timis e programata in august 2024, insa e ceruta cu insistenta sa fie facuta de indata de catre seful Alin Nica, seful CJT aflat in campanie electorala, va avea loc mai devreme de termenul fixat, da asigurari managerul spitalului, medicul Dorel Sandesc.

Directorul vine cu toate explicatiile, dupa ce presedintele CJ Timis a formulat acuzatii grave si a invocat motivatii de ordin politic in privinta deschiderii noului spital.

1. Deschiderea Maternitatii la 1 lunie era efectiv imposibilă: Spitalul a putut demara formalitatile pentru obtinerea numeroaselor avize/autorizari obligatorii, legale (ISU, Mediu, DSP, Ministerul Sanătätii, CNCAN, etc.) doar DUPA predarea clädirii de către Consiliul Judetean Timis-care s-a intamplat doar in data de 29 Aprilie anul curent!
2. Echipa de control trimisa astăzi de Dl Nica a avut o intâlnire de lucru cu mine si alti 5 angajati ai Spitalului cu responsabilitati in realizarea demersurilor legale, in care au constatat că formalitatile au fost demarate cu celeritate si că sunt într-o faza avansata de finalizare.
3. Echipa de control a afirmat in fata celor prezenti ca avnd in vedere data la care a fost predata clădirea către Spital era imposibila deschiderea Maternitätii la 1 lunie!
4. Trebuie precizat ca termenul de operationalizare/deschidere a Maternitatii, conform prevederilor proiectului, este 31 august si, având in vedere stadiul obtinerii autorizärilor/avizelor, deschiderea va avea loc inainte de termen!
5. Tema atacurilor Dlui Nica este una fals: deschiderea Maternitätii la 1 lunie nu era posibila, decât cu riscul punerii in pericol a securitatii mamelor si nou-născutilor- si toats lumea intelege si stie asta!
Da, afirmăm că vom deschide Maternitatea in timp si in conditii de siguranta pentru pacienti, animati de responsabilitate si profesionalism, si nu de interese electorale!
6. Conducerea Spitalului Judetean Timisoara (manager, director medical) nu este incadrat in niciun partid politic si a ocupat posturile prin concurs; ne-am construit cariera cu profesionalism si ne bucurăm de recunoastere national si international pentru contributiile semnificative aduse in dezvoltarea sistemului sanitar românesc.
7. Avem de a face cu un atac jalnic fäcut fãrá nicio baza obiectiva, doar in scop electoral, care aruncă o umbra nemeritata asupra muncii atator oameni ce au contribuit la realizarea unui obiectiv sanitar major pentru comunitate noastrã„, au transmis profesorul dr. Dorel Sandesc, managerul Spitalului Judetean Timisoara si conf. dr. Andrea Rata, directorul medical al spitalului.

Exit mobile version