Alimentele congelate pot provoca imbolnaviri grave si chiar moartea, atrage atentia prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi. Afirmatia nutritionistului este intarita si de un control recent al Autoritatii pentru Protectia Consumatorului, care a descoperit nereguli majore la peste 70 la suta din comerciantii de produse congelate.
Alimentele congelate pot provoca imbolnaviri grave si chiar moartea, atrage atentia prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi. Afirmatia nutritionistului este intarita si de un control recent al Autoritatii pentru Protectia Consumatorului, care a descoperit nereguli majore la peste 70 la suta din comerciantii de produse congelate.
„Eu nu cumpar produse congelate”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Acesta avertizeaza ca alimentele congelate constituie un real pericol pentru sanatate.
„in momentul in care un produs este congelat-decongelat si congelat din nou se autocontamineaza si contaminantii din el se pot dezvolta pana la valori foarte periculoase pentru sanatate. Spre exemplu, pestele, care nu este steril si are microbi, in momentul decongelarii, microbii, cand ajung la temperaturi pozitive si stau cateva ore, se dezvolta exploziv. La recongelare, pestele are o zestre de microbi crescuta enorm, la milioane de microorganisme de la cateva. Toate produsele nesterilizate sufera astfel de procese. Putem face toxiinfectii alimentare grave”, a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.