TIMISOARA. In anul 2016, Universitatea Politehnica Timisoara aniverseaza 96 de ani de la infiintare. Zilele Politehnicii, desfasurate in intervalul 20 octombrie – 20 noiembrie, au cuprins o suita de evenimente care au subliniat, inca o data, rolul cheie pe care il are universitatea ca furnizor de servicii educationale si vector al dezvoltarii socio-economice regionale.
La ceas aniversar se afla si Facultatea de Constructii, care aniverseaza vineri, 11 noiembrie 2016, 75 de ani de existenta. Festivitatea omagiala va avea loc in Amfiteatrul „Nicolae Maior” al Facultatii de Constructii, incepand cu ora 10:00.
In cei 75 de ani de activitate, Facultatea de Constructii si-a cladit o foarte buna imagine la nivel national si international, pe baza reputatiei cadrelor didactice, precum si prin fiabilitatea profesionala a celor peste 18000 absolventi. Totodata, Facultatea de Constructii si-a construit traditia in prima linie a dezvoltarii academice, stiintifice si profesionale in domeniu, fiind un reper de profesionalism si exigenta.
Oferta educationala este adaptata atat standardelor nationale cat si celor internationale pentru trei domenii de studii, intr-o stransa legatura: inginerie civila, ingineria instalatilor si inginerie geodezica. Aceasta oferta include un program de Master international de tip Erasmus Mundus, in parteneriat cu cinci universitati europene de top si un acord de diploma dubla cu una dintre cele mai prestigioase universitati din Germania.
Cercetarea stiintifica este adaptata la tendintele actuale din domeniu, lucru demonstrat de numarul important de proiecte nationale si internationale de cercetare pe care le are facultatea, impreuna cu parteneri din mediul academic, de cercetare-dezvoltare si industrial.
Facultatea de Constructii din Timisoara este implicata in activitatea de standardizare nationala si europeana, precum si in activitati de consultanta pentru obiective importante. De la inceputul anilor 1990, facultatea a pionierat introducerea si promovarea eurocodurilor structurale (normele europene unificate pentru constructii) in Romania. Astazi, membrii facultatii reprezinta tara noastra in cadrul grupurilor de lucru ale CEN – Comité Européen de Normalisation, pentru elaborarea noii generatii de Eurocoduri.