Opinia Timisoarei

Dupa canicula, vin vijeliile. Avertizari de furtuni cu grindina emise de meteorologi pentru Timisoara si tot judetul

TIMISOARA. Dupa arsita din ultimele zile, meteorologii au emis un Cod Portocaliu de furtuni valabil pentru zona Banatului incepand de sambata pana duminica dimineata.

Avertizarea va intra in vigoare de la ora 15:00, iar in intervalul mentionat sunt asteptate intensificari ale vantului, averse si grindina.

In intervalul mentionat, în Crisana, Maramures, local in Banat si Transilvania, precum si în nord-vestul Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, grindină de medii si mari dimensiuni, averse torențiale si descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp si izolat peste 50 l/mp„, se arata in avertizarea meteo de la Administratia Nationala de Meteorologie.

Meteorologii au mai emis si o avertizare cod galben, care va intra in vigoare tot sambata dupa amiaza si va fi valabila tot pana duminica in jurul orei 10.

In intervalul menționat, în Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, precum si în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…70 km/h), vijelii, grindină si descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp si izolat de peste 30…40 l/mp„, au transmis reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie.

Exit mobile version