Opinia Timisoarei

Dupa ce a pierdut o parte din banii europeni, iar luna trecuta a oprit lucrarile, Primaria Timisoara cumpara acum expertiza de peste 17.000 de euro la Scoala 30, ca sa stie ce a ramas de facut

TIMISOARA. Incepute in ianuarie 2022, lucrarile la cele doua noi corpuri de cladire de la Scoala Gimnaziala 30 din Timisoara au fost oprite de primarie acum o luna. Ar fi trebuit sa fie deja gata, inca din ianuarie 2024, insa au ajuns abia la 70% stadiu de realizare.

CITESTE SI: Incet si incetisor, cea mai scumpa ‘groapa’ din tara s-ar putea transforma in Pasajul Solventul din Timisoara undeva in 2025. La peste 2 ani de la deschiderea santierului, lucrarile n-au ajuns inca nici la jumatate. Video 

Daca la inceputul anului reprezentantii administratiei avansau ca nou termen de finalizare primavara lui 2025, lucrarile ar putea intarzia chiar si mai mult. Iar asta pentru ca Primaria Timisoara a rupt contractul cu constructorul T.T.&CO SOLARIA GRUP in aprilie si urmeaza sa organizeze o noua licitatie pentru lucrarile ramase.

Pana atunci, cumpara expertiza ca sa stie ce lucrari au mai ramas de facut la scoala. A incredintat direct contractul firmei Civil Engineering Design, pentru 85.500 de lei, adica peste 17.000 de euro.

Banii europeni pentru Scoala 30, un sfert pierduti. S-au cerut altii

Investitia se ridica la aproximativ 20 de milioane de lei, bani europeni din care un sfert deja pierduti de administratia Fritz pentru ca nu s-au terminat la timp lucrarile, si pentru care a fost depusa o noua cerere de finantare prin procedura de etapizare prin noul exercitiu al UE pana in 2027.

Lucrarile au fost realizate pana acum de catre asocierea de firme SC T.T.&Co Solaria Grup SRL si Euras, printr-un proiect al vechii administratii, contractul fiind semnat in toamna lui 2021. Compania ar putea ajunge in imposibilitatea de a participa la viitoarele licitatii organizate de municipalitate, dupa ce a primit un certificat negativ inca din anul 2022, iar abia in aprilie 2024 Primaria Timisoara a decis sa opreasca lucrarile, a reziliat contractul si i-a cerut antreprenorului sa-si stranga utilajele si sa paraseasca santierul, urmand sa fie penalizat.

In noile cladiri isi vor desfasura activitatea peste 2.000 de elevi, odata ce noile constructii vor ajunge sa fie date in folosinta.

Exit mobile version