Opinia Timisoarei

E aproape momentul in care se va deschide noua Maternitate Bega de la Timisoara. Cum va rezolva conducerea Spitalului Judetean problema parcarilor in zona

TIMISOARA. Inca din luna martie a acestui an, cladirea noii Maternitati Bega, construita langa Spitalul Judetean Timisoara a fost finalizata, insa, inca nu este functionala, chiar daca are deja toate dotarile.

CITESTE SI: Constructia viitorului Centru de Mari Arsi de la Timisoara e la penultimul etaj. Hub-ul de sanatate creste de la o zi la alta. Video 

Motivul tine de obtinerea destul de anevoioasa a tuturor avizelor necesare functionarii in perfecta siguranta, atat pentru mame si bebelusi, cat si pentru personalul medical.

Managerul Spitalului Judetean Timisoara, medicul Dorel Sandesc, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro ca noua maternitate va fi deschisa pana la finalul lunii august, conform termenelor stabilite initial in documente.

”Maternitatea este finalizata, suntem in faza finala de obtinere a avizelor, a verificarilor si vom deschide pana la finalul lunii august, la termen”, a dat asigurari medicul Dorel Sandesc, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

Parcarile in zona noului spital, o problema

O provocare pentru conducerea Spitalului Judetean este asigurarea parcarii in zona noii unitati medicale. Mai ales ca, in vecinatate, se ridica acum si noul Centru de Mari Arsi.

”Suntem in santiere si asta a redus din suprafata disponibila pentru parcarea masinilor. Mai mult decat suprafara in sine, reprezinta o problema statutul juridic al terenului.
Suntem in discutii cu Consiliul Judetean, pe aceasta tema. Vrem ca fiecare sectie sa primeasca un numar limitat de locuri de parcare.
Momentan, statutul nu este de parcare acolo unde personalul medical isi lasa masinile si dorim sa ajungem la o solutie corecta care sa ne permita repartitia locurilor pe angajati. Nu exista o obligatie legala pentru aceasta, dar suntem constienti de necesitatea locurilor de parcare. Am obtinut niste locuri de la hipermarketul de langa spital, la un tarif bun. Au mai existat oferte de locuri de parcare in zona Casei Tineretului, dar nu au optat prea multi pentru aceasta.
Intr-adevar, e o mare problema legata de parcare, am discutat cu reprezentanti ai Consiliului Judetean, cu arhitectul-sef despre masterplanul zonal, mai ales ca se va construi in apropiere si noul stadion. Vrem sa gasim solutii pentru a aloca locuri de parcare fie cu plata, fie fara plata. De asemenea, avem in vedere o noua structura care sa includa o parcare subterana. O alta idee e o parcare supraterana. Inca discutam”, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Dorel Sandesc.

Va reamintim, noua Maternitate Bega a fost finalizata in primavara de Constructii Erbasu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.

Constructia a fost finantata din fonduri europene, printr-un proiect Romania-Ungaria, de la bugetul de stat si cel al Consiliului Judetean Timis, iar costurile s-au ridicat la peste 13,8 milioane de euro, cu tot cu dotarile care completeaza aparatura acum existenta la Maternitatea Bega, care va fi transferata.

Noua maternitate are compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. De asemenea, sunt compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea are si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Spitalul are 126 de paturi, cu aproape 30 mai multe decat cele care deservesc in prezent batrana Maternitate Bega.

Exit mobile version