Opinia Timisoarei

‘E design de baie de hotel. Spatiul public nu trebuie gestionat de oameni cu pestele pe televizor’. Seful Directiei de Cultura si Patrimoniu Timis despre trotuarele sotron de la Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce arhitectii din OAR Timis au cerut cu insistenta oprirea lucrarilor de refacere a trotuarelor din centrul Timisoarei, iar primarul Nicolae Robu le-a transmis ca ‘treaba merge mai departe’, seful Directiei de Cultura si Patrimoniu Timis reactioneaza din nou pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: Arhitectii cer din nou oprirea lucrarilor la trotuarele sotron din centru, la Timisoara, sustinand ca sunt ilegale. Nicolae Robu: Noi ne vedem de treaba 

Sorin Predescu a comentat in termeni duri demersul Primariei Timisoara de a continua amenajarea pe stil nou a trotuarelor.

În ciuda unui ordin de sistare a lucrarilor, sfidand legea, fara sa tina cont de plangerea penala, primaria continua un demers fara proiect, fara arhitect, fara bun-gust. Pe bani publici. Design de baie de hotel.
Ca tot vorbea primarul de uzurpare – nu este el nici arhitect, nici urbanist, nici designer. E doar un om simplu, cu gusturi îndoielnice, care crede că orașul e propria lui moșie, că votul primit ii da dreptul la abuz.
Poate unora le place – nu contest, deși un minim simț estetic ar trebui să îi facă să perceapă că demersul arhitectural e greșit. De aceea, spațiul public trebuie gestionat de specialiști și nu de oameni cu peștele pe televizor„, a scris Sorin Predescu, seful Directiei de Cultura si Patrimoniu Timis despre trotoarele sotron de la Timisoara.

Va reamintim, arhitectii spun ca tot perimetrul in care se lucreaza pentru inlocuirea dalelor cu noile placi face parte din zona de protectie a sitului urban Cartier Cetate, si ca interventiile in aceasta areal trebuie sa se supuna acelorasi prevederi impuse pentru zonele istorice protejate.

„Toate actiunile din zonele protejate trebuie facute unitar cu respectarea prevederilor legale pentru zonele de protectie a monumentelor istorice.

– Zona delimitata de Piata Victoriei – Piata Iancu de Hunedoara – Str. Telbisz Carol – Piata Bratianu I.C. – Str. Dima -Str. Oituz – Str. Sf. Ioan formeaza Situl urban Cartierul „Cetatea Timisoara”(…), fiind considerat monument de importanta nationala. Strazile adiacente acestui sit fac parte din zona de protectie a acestuia si se supun aceluiasi regim de protectie ca si monumentul in sine. Lucrarile de inlocuire a finisajelor la trotuare au loc in majoritate in zona de protectie a sitului TM – II- s – A – 06095, drept urmare se supun unor conditii speciale de autorizare si executie a lucrarilor de constructii, inclusiv cele la infrastructura de trafic rutier sau pietonal”, au transmis reprezentantii Ordinului Arhitectilor Timis.

Primarul Nicolae Robu le-a transmis doar ca lucrarile sunt legale si ca vor continua.

Sursa foto: Forumul STPT

Exit mobile version