Opinia Timisoarei

E lege. Prima tara din Europa care a introdus vaccinarea obligatorie anti COVID

Unul dintre statele cu cea mai ridicata rata de vaccinare din Europa impune imunizarea obligatorie a adultilor impotriva COVID-19.

CITESTE SI: Se modifica perioada de izolare. Vaccinatii pozitivi vor sta 5 zile, iar nevaccinatii 7 zile. Noile reguli 

Austria este prima tara din Europa care ia aceasta decizie, dupa ce vineri presedintele Alexander Van der Bellen a semnat o lege in acest sens.

Masura privind vaccinarea obligatorie in Austria prevede ca cei fara certificat de vaccinare sau o derogare ar putea fi sanctionati cu amenzi pornind de la 600 de euro. Verificarile privind vaccinarea obligatorie vor incepe de pe 15 martie.

Femeile insarcinate si cei care nu se pot vaccina fara a-si pune in pericol sanatatea sunt exceptati de la lege, potrivit informatiilor de pe site-ul Ministerului Sanatatii din Austria.

Derogarile se aplica si oamenilor care s-au imbolnavit recent de Covid-19 si se aplica timp de 180 de zile de la data la care au primit primul rezultat pozitiv la testul Covid-19, scrie digi24.ro.

Noua lege va dura pana pe 31 ianuarie 2024 iar oamenii care nu se vaccineaza ar putea primi o amenda maxima de 3.600 de euro pana la de patru ori pe an, daca nu se afla pe un registru de vaccinare cu data desemnata.

Atat Germania cat si Austria au rate de vaccinare cu doua doze mai mari decat media UE de 70,4%, potrivit datelor de la Centrul European pentru Preventia si Controlul Bolilor.

Exit mobile version