TIMISOARA. Consilierii locali au amanat comasarea unitatilor de invatamant din Timisoara, insa recomanda ca elevii sa mearga la scoala doar dimineata incepand cu anul scolar 2012 – 2013.
Acolo unde spatiul permite, elevii ar putea face ore doar dimineata incepand cu anul scolar urmator, a propus in sedinta ordinara de marti consilierul PSD Traian Stoia. Alesii au votat ca „de regula, cursurile sa fie tinute de dimineata”, dar cu forma de recomandare, fara sa stabileasca pentru moment nimic obligatoriu.
Cat despre controversata comasare a Grupului Scolar de Posta si Telecomunicatii cu fostul Liceu CFR, o comisie formata din mai multi consilieri locali va dezbate problema pana la sfarsitul lunii martie.
La sedinta ordinara de marti au participat si cateva zeci de elevi, profesori si parinti nemultumiti de comasare.
„Am pornit acest demers obligati de noua Lege a Educatiei. Toate acele discutii legate de patrimoniul scolar si de performanta scolara sunt corecte. Nu poti sa unesti un liceu cu promovabilitate de 40% cu altul care a avut 0%. Avand in vedere si alte lucruri care ne-au venit din dezbaterea publica, e nevoie de o discutie mai asezata. Vreau sa va fac urmatoarea propunere: sa nu votam anexa cu cele 67 de pozitii deoarece contine multe lucruri cu care nu suntem de acord. O sa votam cele 37 de pozitii din tabelul trimis de Inspectoratul Scolar care nu contin comasari si care raman la fel”, a spus, in plen, viceprimarul Sorin Grindeanu.
Zis si facut! In cele din urma, proiectul a fost votat doar cu cele 37 de pozitii de pe lista unitatilor de invatamant din Timisoara, urmand ca unirea scolilor si gradinitelor sa se discute la sedinta din luna martie.
Potrivit primarului Gheorghe Ciuhandu, comasarea trebuie rezolvata pana in 20 martie. „Trebuie sa intelegeti ca Primaria plateste bani din banii parintilor si ai cetatenilor pentru chiria unor scoli, pe cand alte spatii stau goale. Inspectoratul a amenajat Scoala generala nr. 9. Trebuia sa va fie clar ca nu facem lucrurile astea din ambitie. Prefer sa bag banii in procesul de invatamant, in dotare, si nu in chirii. 14.000 de lei pe luna costa chiria la Liceul de Posta”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu.
Elevii Liceului de Posta si profesorii acestora au plecat multumiti din Sala de Consiuliu a Primariei, urmand sa astepte pana in luna martie pentru a afla daca scoala lor va fi comasata cu fostul Liceu CFR.