Opinia Timisoarei

Etapa importanta incheiata, la Timisoara. Momentul in care primele utilaje ar putea trece la decopertari pe traseul soselei de Centura Sud. Anuntul CNAIR

TIMISOARA. Mobilizare pentru intocmirea documentatiei care va sta la baza exproprierilor in cazul terenurilor aflate pe ruta viitoarei Centuri Ocolitoare Sud de la Timisoara.

CITESTE SI: Un drum din Timis vede asfaltul pentru prima data. Va asigura o legatura mai buna cu granita cu Serbia. Lucrarile incep in 2 saptamani

Firma careia i-a fost incredintat serviciul de realizare a documentatiei pentru cele 550 de parcele s-a incadrat in termenul de 2 luni si a incheiat o etapa importanta.

S-a finalizat faza de identificare a terenurilor si a proprietarilor parcelelor de pe traseul Variantei Ocolitoare Sud Timisoara, iar acum toate documentele devin parte constitutiva a Hotararii de Guvern ce trebuie emisa pentru exproprierea suprafetelor„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant al CNAIR.

Reprezentantul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii a precizat ca, odata aprobata Hotararea de Guvern, in cel mult o luna proprietarii isi vor vedea banii in conturi.

Se constituie aceasta Hotarare, luna viitoare cel tarziu va fi trimisa la Guvern si dupa aprobare se vor putea consemna banii in conturile oamenilor. In cel mult o luna banii vor fi consemnati in cont. Dupa ce se emite Hotararea de Guvern, imediat se trece la demolari pe terenuri, unde sunt libere se poate trece si la decopertare. Firma care va construi Centura de Sud are la dispozitie 6 luni pentru proiectare, iar la incheierea acestei faze, terenurile sa fie libere„, a mai precizat Alin Serbanescu.

In toata aceasta perioada dedicata proiectarii, specialistii culeg noi date din teren si fac studii geo.

Va reamintim, contractul pentru construirea Variantei de Ocolire Timisoara Sud a fost iscalit in 18 decembrie anul trecut, iar viitoarea centura va avea o lungime de 25,69 km si va lega DJ591 si DN6, prin sudul orasului.

Antreprenorul general este Tirrena Scavi cu pretul ofertat de 272,4 milioane lei, fara TVA (71% din valoarea estimata). Proiectarea e programata sa se termine la finele lunii iunie, iar odata aceasta incheiata, in 2 ani, soseaua trebuie sa fie gata. Garantia lucrarilor este de 10 ani.

In aceasta perioada, CNAIR a demarat procedura pentru incredintarea proiectului unui consultant, iar cei interesati mai pot depune ofertele pana la 25 martie.

Viitoarea sosea ocolitoare va avea cate o banda pe sens, 12 poduri si pasaje si mai multe intersectii la nivel, pe ruta intrarea in Timisoara dinspre Sag – Giroc – Mosnita Noua – Ghiroda – legatura cu centura de nord (Calea Lugojului-Calea Aradului), care a fost inaugurata in 2009 si masoara 12,6 km.


Timisorenii asteapta cu nerabdare momentul in care vor putea patrunde cu masinile pe noul segment de sosea de centura care ar trebui sa fluidizeze traficul, dar mai ales sa scoata din oras o buna parte din tirurile care acum tranziteaza Timisoara. Acesta e prevazut pentru iunie 2021.

Exit mobile version