Opinia Timisoarei

Exod. Plecari in masa de la PNL, USR si alte partide la PSD, in Timis. Zeci de primari, viceprimari si consilieri locali anunta ca vor candida in alegeri sub sigla social-democratilor

TIMISOARA. Ziua si transferul. Noi plecari de la PNL, USR, Partidul Republican, PRO Romania ori PMP la PSD anuntate de presedintele social-democratilor din Timis, Alfred Simonis.

Dupa ce vineri primarul de la Deta, Petru Roman, si fostul primar de la Sandra, Luchian Savu, declarau ca vor candida in alegerile locale sub sigla PSD, sambata, zeci de primari, viceprimari si consilieri locali au anuntat la randu-le, in sediul PSD Timis, ca isi lasa partidele si fac pasul spre social-democrati.

Vreau sa fac un nou anunt. Fara foarte multe discutii suplimentare, am bucuria si onoarea sa ii am alaturi de mine pe acesti primari si viceprimari din localitati din Timis, care s-au dedicat comunitatilor care i-au ales. Am bucuria sa-i am alaturi de mite pe primarul din Liebling, Ion Munteanu. Il avem pe primarul din Tomesti, o voce marcanta din PNL Timis. Atunci cand am avut discutii cu el mi-a spus ca ma va critica atunci cand gresesc. Este primarita comunei Foeni. Primarul comunei Uivar, Bogdan Savulescu. Mai este cu noi primarul comunei Varias, Nicu Birau.

In ceea ce priveste viceprimarii care vor candida din partea PSD, de la Uivar, Petru Manuel Carlan, de la Jamu Mare, de la Sanandrei – Iosif Minich, de la Gottlob – Cristian Cerba, de la Voiteni – Iulian Olaru, de la Sacalaz Adrian Buboi Dumitru, Eugen Iercu de la Masloc, Cosmin Chira de la Remetea Mare, care il are alaturi de dansul si pe domnul primar, care este la al patrulea mandat, care preda stafeta viceprimarlui sau. Sunt 19-20 de primari si viceprimari, majoritatea PNL, care vor candida in 2024 din partea PSD„, a anuntat presedintele PSD Timis Alfred Simonis.

Am facut parte 20 de ani din PNL. Nu doresc sa critic niciun coleg din partid. Ma retrag din PNL si candidez de la PSD. De ce? Punctez – de cate ori am mai cerut cate una alta, ca nemultumirile duc la alta treaba, usa mi-a fost deschisa la PSD. De exemplu, la dl Freddy Simonis. De cate ori m-a intalnit la Bucuresti mi-a spus, <Ba, Imala, de ce ai nevoie?>. Un om de buna credinta, acum un tanar care vrea sa faca ceva pentru tara asta, pentru Timisul nostru, si consider ca merita sa sustin acest partid. Impreuna cred ca vom face ceva pentru Timis, pentru comunitatea mea, si sper sa duc la capat toate proiectele mele„, a spus primarul PNL de Liebling Gheorghe Munteanu.

Spun da la alegerile din 2024. Voi candida din partea PSD. De ce? Pentru ca 3 ani si jumatate de mandat, singura mea familie a fost doar PSD. Foeniul nu este o comuna mare, dar a fost uitata de lume. Datorita dl presedinte Simonis, am reusit sa obtin multe fonduri, sa fac multe proiecte si pentru asta sunt aici, sa candidez din partea PSD….
Timp de 3 ani si jumatate, eu am apelat la colegii mei, care niciodata nu au fost disponibili pentru mine, inclusiv presedintele, vicele Timisoarei,. Asa ca sapatamana asta am hotarat si eu sa nu raspund„, a anuntat si primarul USR din Foeni, Saveta Moldovan.

La noi functiile sunt trecatoare. Doar electoratul va hotari cine va fi candidat. Dupa 4 mandate pe partea dreapta, m-am gandit sa incerc o experienta si pe partea stanga. Nu mi-a fost usor. Din punct de vedere al initiativelor mele, a obligatiilor fata de PNL, consider ca mi-am indeplinit cu brio toate indatoririle si sarcinile, atat administrativ, cat si politic. Nu mi-a fost usor, m-am consultat foarte mult cu colegii din primarie, cu colegii consilieri, cu familia. Eu sunt implicat si pe partea de ACOR. Din 2008 incoace eu am fost singurul primar care a reusit o initiativa legislativa, sa aduc toti parlamentarii la prefectura in dezbaterea Codului Silvic. Am considerat ca, in momentul actual, PSD este optiunea. Pot sa consider ca sunt in viziunea mea, nu vorbesc de doctrine politice, ci strict administrativ. Timisul si noi primarii avand privilegiul de a-l avea pe presedintele Camerei Deputatilor alaturi de noi, cred ca va fi mai usor a ne spune doleantele si a arata unele probleme administrative… noi, primarii cu experienta, cu mandate in spate, am observat ca ora exacta se da la Bucuresti”, a transmis primarul PNL de Tomesti, Costel Medelean.

Am decis sa ma alatur Partidului Social Democrat, deoarece am avut sprijin si m-au ajutat la proiecte. Am avut o colaborare foarte buna„, spune Sergian Tanasin, primarul de Cenei al Partidului Republican.

Am luat aceasta hotarare de a fi in aceasta familie pentru ca tot timpul am avut sprijin si deschidere la acele proiecte in derulare pe care le-am avut si sunt ferm convins ca intotdeauna voi avea sprijinul PSD si al domnului Alfred Simonis„, a adaugat Ionica Breje, primar PNL de Checea.

Doresc sa anunt ca la aceste alegeri din iunie 2024 voi candida pentru PSD. Vom trece cu toata echipa noastra la Partidul Social Democrat. Sunt aici o parte din colegii mei. Sunt foarte bucuros ca ma voi alatura unei echipe dinamice. Noi suntem obisnuiti si lucram doar in echipa. Aici am gasit o echipa care are solutii la probleme, le rezolva, si sunt foarte bucuros ca vom putea sa facem parte din aceasta echipa. Administratia naostra lucram foarte mult pe proiecte europene, avem foarte multe proiecte in derulare si finalizate si, prin cunostintele acumulate, prin bunele practici din administratie pe care incercam sa le ducem mai departe, dorim sa punem si noi o caramida la buna dezvoltare a comunitatii noastre si a judetului Timis„, a declarat Bono Cucalan, primar PNL al comunei Dudestii Vechi.

Lideul PSD Timis Alfred Simonis a intervenit pentru a saluta venirea lui Bono Cucalan in randurile social-democratilor.

Bono e unul dintre cei mai performanti primari ai judetului Timis. Daca ati avut ocazia sa mergeti in comuna Dudestii Vechi, ati vazut acolo o statie de epurare ultramoderna, o infrastructura scolara cum cred ca n-are nici municipiul Timisoara. Localitatea arata impecabil, e un om care a lucrat extrem de mult. E un om care a performat in mediul privat, a locuit in Statele Unite o perioada de timp, a performat si in administratie si cu siguranta vom avea nevoie de el„, a completat Alfred Simonis.

UPDATE: De la orele 13.30 sunt anuntate noi transferuri de la PNL, primar, viceprimari si chiar consilieri locali, care intra in radurile social-democratilor

UPDATE: De la Gavojdia, intreaga organizatie PNL face pasul spre PSD.

Ma bucur tare sa-i am alaturi de mine pe primarul comunei Gavojdia si echipa dansului. Intreaga organziatie PNL Gavojdia, azi prezenta la PSD Timis, intreaga echipa care va candida din partea PSD. Este unul dintre primarii performanti ai judetului, ne-am sprijinit reciproc. E o localitate in care scorul nostru n-a fost cel mai bun in ultimii ani. Domnul Danut Stoica a luat tot ce se putea lua. In unanimitate, intreaga organizatie a hotarat trecerea la PSD„, a anuntat Alfred Simonis.

Impreuna cu colegii mei, consilieri si viitori consilieri, am hotarat ca vom candida pe listele PSD, pentru ca am considerat ca pentru comuna noastra e cel mai bine sa venim la un partid puternic, care ne-a sprijinit chiar daca eram din partid diferit. Am colaborat foarte bine si sunt sigur ca in viitorul mandat vom implementa in comuna noastra proiecte importante.

Absolut toti membrii organizatiei au decis ca este cea mai buna hotarare pe care putem s-o luam, inclusiv toti consilierii actuali PNL, 7 la numar, plus 2 consilieri PSD care raman in echipa.

Cu conducerea PNL am avut discutii de 4 ani incoace si majoritatea promisiunilor cu care trebuia conducerea sa ne sprijine nu prea s-au intamplat. Pana la urma, noi suntem in slujba cetateanului, care ne-a reprosat ca nu am putut sa implementam toate proiectele promise. Noi am discutat si la fiecare sedinta am reprosat aceste lucruri„, a spus Danut Stoica, primar PNL de Gavojdia.

Iata lista completa a primarilor si viceprimarilor care, la alegerile din 9 iunie 2024, vor candida din partea PSD, anuntata sambata!

Primari 

1. FOENI – Saveta Moldovan – USR
2. UIVAR – Bogdan Savulescu – PMP
3. VARIAS – Nicolae Birau – PRO Romania
4. DUDESTII VECHI – Bono Cucalan – PNL
5. LIEBLING – Ioan Munteanu -PNL
6. TOMESTI – Costel Medelean – PNL
7. CENEI – Sargean Tanasin – PARTIDUL REPUBLICAN
8. CHECEA – Ionica Breje – PNL
9. GAVOJDIA – Danut Stoica – PNL

Viceprimari

1. UIVAR – Petru Manuel Catlan – PMP
2. JAMU MARE – Abebi Lucian – USR
3. SANANDREI – Iosif Minnich – PNL
4. GOTLLOB – Cristian Cerba – PNL
5. VOITEG – Iulian Olaru – PNL
6. REMETEA MARE – Cosmin Chira – USR
7. SACALAZ – Adrian Boboi – PMP
8. MASLOC – Eugen Iercu – PNL
9. GAVOJDIA – Ioan Gaspar – PNL

Acestora li se adauga mai multi consilieri locali.

Exit mobile version