Opinia Timisoarei

Expozitia ‘Femeia Belle Epoque: Frumusete si Eleganta’, la Muzeul National al Banatului din Timisoara. Provocarea lansata pentru studentii Facultatii de Arte

TIMISOARA. Muzeul National al Banatului pregateste o expozitie de o luna dedicata Belle Epoque, una ce contine si o provocare.

CITESTE SI: Papricas pe saturate, purcelusi la protap, vinuri de pe dealurile Banatului si muzica, la cel mai asteptat festival al toamnei, aproape de Timisoara 

Studentii Facultatii de Arta sunt invitati sa faca parte din expozitie, trimitand fotografii ale unor lucrari proprii de grafica, pictura sau sculptura, inspirate de aceasta perioada. Lucrarile pot avea dimensiuni variate, dar latura cea mai mare nu trebuie sa depaseasca 100 cm.

Cum puteti participa? Inscrieti-va pana la 7 octombrie 2024, trimitand numele, prenumele, anul, sectia si fotografiile cu lucrarile voastre la adresa de e-mail: muzeul.banatului@yahoo.com.
Tema si stilul: lucrarile trebuie sa fie incadrate intr-unul dintre curentele Belle Époque – Impresionism, Post-impresionism, Pointilism, Simbolism, Art Nouveau, Cubism, Fauvismul, Expresionism, Futurism. Inspirati-va de maestrii precum Van Gogh, Monet, Klimt, Matisse si multi altii„, transmit reprezentantii Muzeului National al Banatului.

Expozitia va avea loc in perioada octombrie – noiembrie 2024, in mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia.

Belle Époque (Epoca frumoasa) este definita ca perioada cuprinsa intre sfarsitul Razboiului franco-prusac in 1871 pana la izbucnirea Primului Război Mondial in 1914.

A aparut in timpul celei de-a Treia Republici Franceze si a fost o perioada caracterizata de optimism, pace regionala, prosperitate economica, dar si un varf al imperiilor coloniale si inovatiilor in mai multe domenii. In acei ani, mai ales la Paris, artele au inflorit, iar multe capodopere ale literaturii, muzicii, teatrului si artei vizuale au castigat recunoasterea.

Belle Epoque a fost reprezentata si in filme celebre de-a lungul anilor: La Belle Otero(1954), Titanic(1997), Moulin Rouge(2001), Coco avant Chanel(2009) sau Midnight in Paris(2011).

Exit mobile version