Opinia Timisoarei

Expozitia ‘Femeia Belle Époque: Frumusete si Eleganta’ poate fi vizitata in Bastionul Theresia. Piese ale Muzeului National al Banatului, admirate in capitala. Foto

TIMISOARA. Muzeul National al Banatului a vernisat expozitia ‘Femeia Belle Époque: Frumusete si Eleganta’, care va putea fi vizitata pana in luna noiembrie.

CITESTE SI: O singura firma vrea sa livreze 25 de microbuze scolare hibrid pentru elevii din Timis. Contract de peste 5 milioane de euro 

Arme, diferite obiecte, tablouri, fotografii sau articole de vestimentatie, toate care amintesc de perioada Belle Epoque, de la inceputul secolului trecut, pot fi vazute in mansarda Bastionului Theresia. Expozitia a fost vernisata joi seara, pe ritmuri de muzica si cu studenti imbracati in costume ce amintesc chiar si de Al Capone.

Felicitari initiatoarelor proiectului, dr. Teodora Moț si dr. Giulia Delcea, pentru viziunea lor extraordinara! Le multumim partenerilor nostri de la Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica Lugoj, si colectionarului Cristian-Oliviu Gaidos pentru exponatele aduse si informatiile pretioase. Un gand special si pentru studentii de la Facultatea de Arte si Design Timisoara, care ne-au adus o perspectiva contemporana asupra elegantei epocii, dar si pentru tinerele si talentatele artiste care prin momentele muzicale superbe – pian si vioara – au facut ca vernisajul sa fie pur si simplu magic.„, au transmis reprezentantii Muzeului National al Banatului.

Expozitia ‘Femeia Belle Époque: Frumusete si Eleganta’ poate fi vizitata de miercuri pana duminica intre orele 10 si 18.

Piese de la Muzeul National al Banatului, prezente intr-o expozitiei din capitala

18 dintre piesele muzeului timisorean vor putea fi admirate de iubitorii de arta pana in 10 noiembrie in institutia din capitala.

Daca aveti drum prin Bucuresti sau sunteti deja acolo si ne urmariti, am vrea sa stiti ca 18 dintre comorile noastre, incarcate de timp si povesti, se afla acum la MNAC Bucharest. Expozitia „Rasucirea. Triumful provinciei, amurgul imperiilor” le ofera un spatiu in care trecutul respira prin fiecare detaliu. Printre ele, basorelieful din marmura de Carrara, creat de Kugler Pál Ferenc, pastreaza amintirea vizitei imparatului Franz Joseph la Timisoara, un vestigiu care vorbeste nu doar despre o intalnire imperiala, ci si despre un oras in plina verva„, transmit reprezentantii Muzeului National al Banatului.

Exit mobile version