Opinia Timisoarei

Fantana cu Pesti din Timisoara intra in reparatii capitale. Ce se intampla intr-un an de zile?

TIMISOARA. In sfarsit s-a iscalit contractul cu firma care va reabilita fantana simbol din centrul Timisoarei.

CITESTE SI: E cea mai spectaculoasa sosea din Timis si poate rivaliza cu Transalpina sau Transfagarasanul. Drumul de poveste deschis traficului nu departe de Timisoara. Foto si video 

Anuntul a fost facut de primarul Nicolae Robu.

S-a semnat contractul pentru proiectare si executie lucrari de reabilitare a acestei fantani emblematice. Executant este SC JDA Consult SRL. Se va pastra aspectul acestei fantani, tot ce este ornamental, geometria„, a spus primarul Nicolae Robu.

Valoarea contractului este de 541.586,44 lei fara TVA, bani de la bugetul local, iar lucrarile vor dura 1 an: 2 luni proiectarea si alte 10 executia.

Se vor face lucrari de reabilitare din cauza degradarii avansate a bazinului fantanii, a caminului tehnic si a instalatiilor hidraulice exterioare (conducte, duze, robineti etc.), generate de perioada indelungata de exploatare a structurii.
Lucrarile au ca scop reabilitarea constructiei din punct de vedere structural, al finisajelor, instalatiilor electrice, hidraulice si a racordurilor, cu pastrarea arhitecturii si dimensiunilor geometrice.

Mai mult, este prevazuta si realizarea unui nou concept al jocurilor de apa si lumina.

Consilierii locali au aprobat, inca din luna aprilie a anului 2018, documentatia pentru avizarea lucrarilor de interventie si indicatorii tehnico-economici si au urmat mai multe licitatii esuate pentru gasirea unei firme care sa se ocupe de fantana.

Fantana cu pesti, un simbol al Timisoarei, a fost construita in 1957 sub forma unei stele cu cinci colturi.

Ulterior, a suferit modificari ajungand la infatisarea de acum. Aflata in inima orasului, aceasta este in calea tuturor turistilor care ajung in Timisoara.

Exit mobile version