Opinia Timisoarei

Fara panglici, fara festivitati, marti va fi deschisa Centura Sud Timisoara. Anuntul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu

TIMISOARA. Pur si simplu va fi deschisa circulatia pe Centura Sud Timisoara, marti, a anuntat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, in cadrul unei vizite pe santier.

CITESTE SI: Lucrarile la calea ferata intre Timisoara si Giroc sunt gata. Momentul cand va fi construit sensul giratoriu

”Timisoara asteapta acest obiectiv de vreo 15 ani. in 2008s-a facut un studiu de fezabilitate, în 2010 s-a dat drumul la proiectarea acestei centuri, în 2011 s-a terminat proiectarea. Din 2011, pana în 2017 în aprilie cand intr-o sedinta de Guvern am întrebat ce se întampla cu centura Timisoarei, timp de 6 ani nu s-a întamplat nimic. În 2017 s-a dat drumul la licitatie, în 2018 a fost un castigator caredin pacate nu si-a facut treaba. Am reziliat contractul la finalul anului 2022, aici s-a dat ordin de începere undeva la mijlocul anului trecutsi într-un an de zile practic a fost finalizata cam 50 la suta din VO Timisoara Sud, ceilalti 50 la suta fiind facuti în vreo 4 ani. Daca numaram si anii dinainte, ajungem la 15 ani”, a declarat Grindeanu.

Nu va fi nicio festivitate , nu va fi nicio taiere de panglica, ci doar se va deschide soseaua pentru masini.

”Saptamana viitoare, undeva pe marti, se va da drumul la circulatie. Nu vreau cu festivitati, cu taieri de panglici. Pur si simplu se va da drumul la circulatie si am terminat discutia. Chiar sunt bucuros ca atunci cand s-a reziliat acest contract a fost castigat de o campanie care a facut într-un an de zile cat ceilalti au facut în 15 ani, sa fim corecti si merita felicitati”, a declarat Grindeanu.

Presedintele ales al CJ Timis, Alfred Simonis, a precizat si el ca urmeaza alte surprize pentru judetul Timis, in zona de infrastructura.

”Dupa Aeroport, acesta este un alt obiectiv , poate cel mai important obiectiv de infrastructura pe care il asteptm de 15-20 de ani si nu ne oprim aici. Avem si alte surprize pe care le vom anunta în perioada urmatoare, in ceea ce priveste infrastrucrura”, a declarat Simonis.

Vineri, zeci de motociclisti au participat la o preinaugurare a Centurii de Sud Timisoara.

***
Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAiR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi, care nu si-au facut treaba. in 27 iunie 2023 a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Valoarea lucrarilor este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a Uniunii Europene 2021 – 2027. Perioada de garantie va fi de 10 ani.

Exit mobile version