Opinia Timisoarei

Federatia Romana de Rugby mai da o palma RCM-ului! I-a suspendat pe vedetele Burcea, Moala si Balan pentru urmatoarele trei etape!

Stelian Burcea

TIMISOARA. Echipa de rugby RCM Timisoara va trebui sa se descurce in derby-ul cu Dinamo Bucuresti ce are loc maine de la ora 13 la stadionul din Ronat fara trei dintre piesele grele: Petru Balan, Villiam Moala si Stelian Burcea.

Cei trei au primit nu mai putin de 3 etape de suspendare dupa meciul pe care RCM-ul l-a disputat sambatat trecuta la CSM Bucuresti. Toti cei trei jucatori ai Timisoarei au fost implicati intr-o bataie generala cu adversarii lor la inceputul reprizei secunde. Dupa acele incidente singurul eliminat definitiv de catre arbitrul intalnirii a fost Moala.

Burcea si Balan au fost eliminati temporar, capitanul Burcea avand dubla eliminare. Din punctul de vedere al oficialilor de pe Bega masura a fost una extrem de dura, astfel ca se va face recurs la decizia Comisiei de Disciplina. “Am depus deja documentele si asteptam rezolvarea cazului. Cert este ca cei trei nu vor evolua impotriva celor de la Dinamo. Noua ni s-a parut destul de ciudat faptul ca la Comisie nu ni s-a eplicat exact motivul suspendarii celor trei“, a explicat Danut Borzas, directorul sportiv al RCM-ului.

Balan, Burcea si Moala vor sta pe tusa in partidele cu Dinamo (acasa), la Farul Constanta si cu Universitatea Cluj. Sanctiunile primite de cei trei nu sunt singulare pentru echipa din Ronat: Calafeteanu, Sola si Tuiatua s-au ales si ei cu avertismente din partea Comisiei de Disciplina, insa vor fi pe teren.

Insa, la urmatoarele iesiri in decor, cei trei vor fi probabil extrem de dur taxati de federatie, acre stie sa aplice perfect regulamentele, cazul Catalin Fercu fiind unul extrem de cunoscut. Catalin Fercu, fundasul Timisoarei a fost ssuspendat 6 luni pentru ca nu a facut deplasarea cu nationala mare a Romaniei in Noua Zeelanda, la Cupa Mondiala.

Revin Carpo si Lemnaru

Cu toate cele trei absente, Chester Williams se poate declara totusi multumit. Daniel Carpo, declarat anul trecut cel mai bun rugbist din tara, va reveni pe teren. Alaturi de el in echipa cu care se va aborda meciul cu Dinamo va face parte si Madalin Lemnaru. Aripa galben albastrilor a depasit perioada critica de rubeola. Singurul indisponibil din motivel medicale ramane Fantanaru.

Exit mobile version