Medicul Ciprian Bogdan, directorul Spitalului Judetean Timisoara, a explicat ca fiecare femeie de 25 pana la 60 de ani se poate adresa medicului de familie care va avea rol de consultant si care o va trimite la un medic ginecolog. Aici va fi testata, iar rezultatul analizei va fi transmis medicului de familie care la randul sau va informa pacienta.
„Daca e descoperita tarziu, aceasta boala e la fel de periculoasa ca orice boala. Spitalul Judetean e coordonatorul pe judet al acestui proiect. Spitalul in continuare poate sa incheie contracte„, a declarat Ciprian Bogdan.
Potrivit acestuia, banii pentru acest program ajung la Spitalul Judetean prin Casa de Asigurari de Sanatate si ajung pentru circa 3.000 de paciente pe luna. In total vorbim de suma de 1,6 milioane de lei. De asemenea, femeile care doresc sa participe la acest program sunt sfatuite sa se prezinte la medic in luna in care sunt nascute, pentru a nu se aglomera in primele luni ale programului.
Pana acum, un numar de 170 de medici de familie sunt inscrisi in program, numarul acestora putand creste. La nivelul judetului Timis isi desfasoara activitatea circa 500 de medici de familie.