Opinia Timisoarei

Festival urban de sport la Iulius Town Timisoara

Timișoara: Circuitul național de baschet 3×3 BCR Sport Arena Streetball 2024 ajunge, în perioada 9 – 11 august, la Iulius Town și va aduce atmosfera plină de energie a campionatelor internaționale. Dacă tu și prietenii tăi vreți să participați, vă puteți înscrie online.

 Pasează, driblează, sari și aruncă la coș! Circuitul național de baschet 3×3 BCR Sport Arena Streetball continuă cu cea de-a cincea etapă, care va avea loc în weekend-ul acesta, pe terenurile care vor fi amenajate la Iulius Town. Competiţiile vor fi spectaculoase şi se vor desfăşura atât în aer liber, în Family Plaza din Iulius Gardens, cât şi în interiorul Iulius Mall, în AtriumPe platoul Tucano, amenajat cu un coș de baschet, toți cei care iubesc acest sport își pot exersa aruncările și demonstra talentul, indiferent de vârstă sau nivel de experiență. Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

 Cele trei zone vor fi dedicate mișcării și sportului, și nu doar jucătorii de baschet se vor putea distra în acest weekend, ci şi publicul larg. În zona fanilor, spectatorii vor fi invitaţi la diverse jocuri tematice, își vor putea testa abilitățile fizice sau se vor putea duela pe un teren virtual, în zona de jocuri pe consolă.  Organizatorii au mai pregătit concursuri cu premii, momente de entertainment și multă muzică.

 Dacă eşti pasionat de baschet şi vrei să exersezi câteva aruncări la coş, vino vineri, în zonele amenajate, deoarece întreaga zi este dedicată în totalitate fanilor, fiind permis accesul atât în spaţiul care le este destinat, dar și pe terenurile de joc. Sâmbătă și duminică se vor desfășura partidele din cadrul competiției de baschet 3×3 pe terenurile amenajate în Family Plaza din Iulius Gardens şi în interiorul Iulius Mall, în Atrium.

Turneul face parte din circuitul național de baschet 3×3 BCR Sport Arena Streetball Tour 2024 și este dedicat tuturor categoriilor de vârstă, astfel: U10 (mixt), U12, U14, U16, U18, U21, Open și +35, atât la masculin, cât și la feminin. Înscrierile se fac pe site-ul oficial al competiției, 3la3.ro, începând de luni, 5 august, ora 15.00, și se vor face în limita a 50 de echipe, cumulat, la toate categoriile până miercuri, 7 august, ora 18.00.

Fiecare jucător participant va primi puncte atât în ierarhia mondială FIBA 3×3, cât și în clasamentul BCR Sport Arena Streetball 2024. În baza clasamentului individual al jucătorilor pe sezonul 2024, cei mai buni dintre aceștia vor fi eligibili pentru a-și crea propria echipa la FINALA BCR Sport Arena Streetball 2024, care va avea loc București, în perioada 6-8 septembrie.

Vor fi acordate premii în bani pentru echipele campioane la categoriile Open Masculin și Open Feminin, iar echipele clasate pe primele două locuri la toate categoriile de vârstă vor primi premii din partea partenerilor evenimentului.

Baschetul 3×3 este, potrivit unui studiu al Comitetului Internațional Olimpic, cea mai populară disciplină sportivă urbană de echipă, cu peste 250 de milioane de practicanți în întreaga lume. Începând cu ediția Tokyo 2020, baschetul 3×3 este prezent în programul Jocurilor Olimpice.

Exit mobile version