TIMISOARA. Timp de trei zile, Timisoara se transforma in locul de intalnirea al iubitorilor de gusturi fascinante, arome dintre cele mai felurite si miresme ametitoare care te poarta inapoi in vacanta, pe malul Mediteranei.
Bucatari experimentati iti propun o calatorie culinara de poveste si vor gati preparate pline de savoare, din peste si fructe de mare proaspete, pregatite dupa retele speciale, dar si zeci de delicii turcesti, de la cunoscutele baclavale si inghetate turcesti unice, pana la celebra cafea la nisip.
„Conceptul pe care il aducem noi pe piata se bazeaza pe efortul de a oferi o alternativa alimentatiei traditionale. Pentru festival, procuram tot ce reusim direct din Marea Neagra, pentru ca in acest fel suntem siguri ca produsele sunt proaspete si dorim sa ne tratam clientii cu cele mai bune preparate. Oferta este variata, avem fructe de mare, peste, dar si dulciuri, intr-o paleta extrem de diversificata.
Dincolo de experienta culinara pe care o oferim, vrem sa cream emotii. Sunt oameni care au venit la noi si ne-au povestit ca, odata ce au gustat din produsele noastre, s-au simtit ca in vacanta, pe malul unei mari. Asta ne dorim, ca oamenii care vin la noi sa se bucure de o experienta complexa, nu doar de o masa gustoasa”, a spus Viorel Oatu, organizatorul Targului Mediteranean Timisoara 2020.
Peste 10 sortimente de Kunefe & Katmer, cum doar in Turcia exista, baklavale cat vezi cu ochii, Maras Dondurma, inghetata unica in lume, placintele turcesti preparate pe loc, inmiresmata cafea turceasca, dar si fructele de mare sunt doar cateva dintre deliciile cu care vizitatorii sunt asteptati, in acest sfarsit de saptamana, la Timisoara.
Festivalul gusturilor isi va deschide portile vineri, in 11 septembrie, de la ora 12.00, si se va desfasura pana duminica, in 13 septembrie, la ora 22.00. Targul Mediteranean de la Timisoara se va desfasura la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara de pe b-dul Eroilor.