Opinia Timisoarei

Festivitatea de deschidere a anului la Universitatea Politehnica Timisoara. Mii de studenti pe stadionul Stiința, la StartUPT

Campusul Universității Politehnica Timișoara s-a animat vineri, 27 septembrie 2024, încă de dimineață, cu ocazia festivității de deschidere a anului universitar 2024-2025, desfășurată sub genericul „StartUPT – Bun venit în Universul Politehnicii!”, eveniment prin care conducerea instituției, facultățile și ligile studențești, alături de partenerii din mediul economic, au dorit să ofere atât celor din anul I, cât și colegilor din anii mai mari, o festivitate care să confirme reputația și prestigiul celei mai vechi instituții de învățământ superior din Timișoara, care a dat până acum 100 de generații de absolvenți.

Festivitățile au debutat vineri dimineață, pe Stadionul Știința, în prezența studenților, a cadrelor didactice, a conducerii UPT și a partenerilor din mediul economic, cu intonarea imnului academic al UPT, compus de Horea Crișovan.

În continuare, rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, le-a vorbit studenților despre eforturile pe care instituția le depune pentru a le asigura condiții optime de viață și de studiu, despre programele de studiu adaptate mereu la cerințele pieței muncii, despre colaborarea excelentă cu mediul economic, dar și despre tradiția Politehnicii timișorene, care în acest an sărbătorește 100 de ani dela absolvirea primei promoții de ingineri din vestul României.

Reprezentanții mediului economic, Christian von Albrichsfeld, director general al Continental România, Sabin Totorean, director General Nokia România, Ciprian Tarnu, director în cadrul Forvia Hella Timișoara, au amintit despre provocările lumii de azi, aflată într-o continuă schimbare, i-au felicitat pe studenți pentru faptul că au ales Politehnica, o universitate care le oferă cele mai bune perspective de carieră, i-au îndemnat să studieze, dar să se și bucure de perioada studenției, iar peste câțiva ani, după absolvire, să-și aducă aportul la schimbarea lumii.

Alexandru Luca, director Departament Marketing Universitar și coordonator Campus Creativ, și Alice Cania, reprezentant al studenților în Consiliul de Administrație al UPT, i-au îndemnat pe cei din anul I, să studieze, să se distreze, dar să se implice și în activități de voluntariat, să aibe o experiență de studenție cât mai plăcută.

Prof.univ.dr.ing. Alina Dumitrel, prorector al UPT responsabil cu problemele studenților, le-a vorbit studenților despre experiența de viață pe care o oferă Universitatea Politehnica Timișoara, despre faptul că UPT încurajează dialogul cu studenții, și a înmânat, alături de rectorul instituției, Premiile „Toma Stern”, instituite ca urmare a unei donații consistente din Canada, din partea unui absolvent UPT. Acestea răsplătesc excelența în matematică, respectiv automatică și calculatoare, și au fost acordate, în acest an, studenților Răzvan Hojda, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Filip Păunescu și Luca Vasilcin, de la Facultatea de Inginerie Chimică, Biotehnogii și Protecția Mediului.

Deschiderea anului universitar 2024-2025 continuă, pe durata a patru zile, cu o serie de evenimente menite să introducă studenții în viața universitară și să-i conecteze cu mediul academic, colegii și comunitatea din Timișoara: Gala aniversară „ELITh – 100 de ani de la prima generație de absolvenți UPT”, „Noaptea Campusului Deschis”, activități introductive la facultăți, „Campus Joy powered by RedBull”, un eveniment în aer liber care aduce o atmosferă de festival, în care noii studenți pot socializa și se pot bucura de experiențe recreative alături de colegi.

Exit mobile version