Opinia Timisoarei

Fiica ar fi comandat atentatul cu bomba in care a murit un om de afaceri din Arad, caruia i-a explodat masina. A fost ridicata cu mascatii, in cazul mortii milionarului Ioan Crisan

La trei ani dupa moartea omului de afaceri aradean Ioan Crisan, intr-o explozie in parcarea unui supermarket, suspectii atentatului au fost prinsi. Politia a anuntat miercuri dimineata ca face perchezitii in acest caz.

7 descinderi au loc in cazul asasinarii omului de afaceri din Arad, intr-un dosar in care inca din 2021 se fac cercetari pentru omor.

Potrivit unor surse din ancheta, perchezitiile sunt acasa la fiica omului de afaceri si la trei barbati, toti prieteni ai lui Ioan Crisan, suspectati de implicare in atentatul care a cutremurat Romania.

Aceleasi surse sustin ca asasinatul ar fi fost pus la cale de fata afaceristului care s-ar fi certat cu tatal sau. Fiica i-ar fi angajat pe cei trei barbati pentru a duce la indeplinare planul diabolic. De altfel, chiar din primele zile, politistii au banuit ca cineva din familie ar fi fost implicat in crima care l-a vizat pe afacerist.

Laura Crisan si ceilalti 3 barbati au fost ridicati cu mascatii si vor fi adusi la Bucuresti pentru audieri.

Dupa doi ani de ancheta, anul trecut in luna mai, procurorii au anuntat ca au un cerc de suspecti in cazul atacului cu bomba de la Arad, in urma caruia a pierit un om de afaceri local, Ioan Crisan. Anchetatorii au cerut ajutorul inclusiv Ucrainei, Republicii Moldova sau Serbiei, deoarece erau informatii ca cetateni straini care ar avea legatura cu atentatul ar fi plecat spre aceste state.

In aceasta dimineata, Poliţia Romana si Parchetul de pe langa inalta Curte de Casaţie si Justiţie efectueaza 7 perchezitii domiciliare, in cauza intens mediatizata, privind savarsirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri, prin folosirea unui dispozitiv exploziv, in municipiul Arad.

Subliniem ca, in cadrul acestui dosar penal, vorbim despre un volum impresionant de activitati investigative si de cercetare penala, realizate de catre cei implicati in solutionarea cauzei, in acest sens fiind alocate importante resurse umane si logistice.

Efortul instituţional depus in solutionarea cauzei a avut un caracter continuu si a presupus, inclusiv, activitati de cooperare in plan intern si extern.

Activitatile derulate se circumscriu masurilor luate la nivelul autoritaţilor statului roman pentru siguranta comunitatii, precum si pentru identificarea si pedepsirea tuturor celor care savarsesc infractiuni„, transmit reprezentantii Politiei Romane.

In atac a fost folosit un exploziv „de mare putere”, potrivit concluziilor procurorilor. Au fost dispuse şi finalizate multiple constatari balistice, fizico-chimice, traseologice şi expertize genetice. S-a stabilit tipul de exploziv, de mare putere, din coroborarea rezultatelor a 3 constatari fizico-chimice.

Va reamintim, pe 29 mai 2021, omul de afaceri Ioan Crişan a murit la Arad, dupa ce masina in care se afla a explodat, o bomba fiind amplasata sub scaunul soferului. Ioan Crisan detinea una dintre putinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajata de mai multi ani in perimetrul unei foste fabrici de canepa situate la cativa kilometri de municipiul Arad.

Exit mobile version