Opinia Timisoarei

Final de Euro pentru Romania. Tricolorii invinsi de Tarile de Jos

Nationala de fotbal a Romaniei s-a oprit in optimile de finala ale Campionatului European din Germania, dupa ce a pierdut cu 3-0 in fata selectionatei din Tarile de Jos.

CITESTE SI: CSC Dumbravita a inceput antrenamentele. Timisenii au transferat unul dintre golgeterii din liga a III-a 

Tricolorii au inceput bine duelul cu batavii, au presat, au recuperat mingea in terenul rivalilor, dar nu au reusit sa si concretizeze ocaziile avute. Mai intai Ianis Hagi, cu un sut slab nu a reusit sa puna probleme portii olandeze, pentru ca apoi Denis Man, din marginea careului de 16 metri sa trimita putin peste transversala.
Si daca nu am reusit noi sa inscriem, a facut-o Olanda in minutul 20, cand Gakpo a primit o pasa in partea stanga, a trecut pe langa Ratiu, tricolorii nu au reusit sa inchida culoarul de sut, iar olandezul l-a invins pe Nita cu o executie pe coltul scurt. Tricolorii au raspuns prin Denis Man, care a trimis pe langa poarta o centrare a lui Stanciu. Pana la pauza Xavi Simons a mai avut o ocazie pentru Olanda, insa din aproape 11 metri a trimis putin pe langa bara din stanga. Merita de asemenea mentionata intrarea teribila a lui Dumfries la Mogos. Olandezul a intrat in jucatorul Romaniei, fara a incerca sa obtina balonul, dar centralul german nu a dat nici macar cartonas galben. Mogos a fost schimbat cu Racovitan
In repriza secunda tot Olanda a fost mai prezenta in joc. In minutul 54 mingea a lovit mai multi jucatori, de la ambele echipe, dar a fost prinsa de Nita. In minutul 63, o centrare venita din partea dreapta, a fost deviata de Malen pana la Gakpo, iar fotbalistul lui Liverpool a trimis in plasa. Golul a fost anulat insa pentru o pozitie de offside.
In minutul 83, acelasi Gakpo a patruns pe partea stanga, Dragusin nu a reusit sa trimita mingea in afara terenului, olandezul a intors balonul in marginea careului de 6 metri, iar Malen a facut 2-0. Scorul final a fost stabilit in al treilea minut de prelungire, tot de Malen, care a patruns in cvareu si a sutat in dreapta lui Nita.
S-a incheiat 3-0, iar Romania a parasit turneul final in faza optimilor de finala.

Si daca pe teren nationala a pierdut, romanii au castigat duelul fanilor. In tribune, „zidul galben” a dominat fundalul sonor pe durata intregii partide.

Exit mobile version