Opinia Timisoarei

Firmele de dezmembrari controlate de politisti in Timis. Amenda de 10.000 de lei aplicata de oamenii legii

TIMISOARA. Politistii de la Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase Timis si cei de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice Timis au verificat in ultimele zile la firmele care se ocupa de colectarea deseurilor feroase si neferoase.

CITESTE SI: Atentatul terorist incheiat intr-o baie de sange la Timisoara intr-o zi de 23 august, cand se sarbatorea Ziua Nationala a Romaniei. Ce semnificatii are aceasta data pentru oras. Foto 

Agentii au descoperit ca firmele au facut operatiuni de deszmembrare ale unor masini scose din uz, desi autorizatia de mediu nu mai era valabila.

Oamenii legii au gasit trei tone de deseuri periculoase provenite din baterii, dar si 1000 de litri de ulei uzat, pentru care firmele verificate nu au luat masuri pentru eliminare, dar si deseuri feroase si neferoase contaminate cu ulei uzat.

In cauza, a fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de neluarea masurilor sau nerespectarea masurilor obligatorii in desfasurarea activitatilor de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deseurilor periculoase, fapta prevazuta in O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deseurilor, precum si neluarea masurilor de eliminare totala a substantelor si preparatelor periculoase care au devenit deseuri, conform O.U.G. 195/2005 privind protectia mediului.

De asemenea, a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 10.000 lei unei societati comerciale conform O.U.G. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind dispusa si masura suspendarii activitatii agentului economic.„, au transmis reprezentantii IPJ Timis.

Exit mobile version