Opinia Timisoarei

Florin Ghioca prezinta victimele colaterale ale razboiului din Afganistan. Singurul fotoreporter roman ajuns de 6 ori in teatrul de operatiuni aduce expozitia „Colateral” la Timisoara

TIMISOARA. Fotoreporterul Florin Ghioca ne arata o alta fata a razboiului din Afganistan, cea a victimelor colaterale. Vorbim despre copiii, femeile si batranii care asista neputinciosi la desfasurarile de forte din jurul lor, ale caror trairi au fost surprinse in imagini de fotoreporterul roman.

Suferinta celor din teatrul de razboi a fost imortalizata perfect de Florin Ghioca, singurul fotoreporter care a ajuns de 6 ori pe frontul din Afganistan, in ultimii 5 ani. Dupa o expozitie incununata de succes in Bucuresti, Florin vine la Timisoara, cu o serie de fotografii prin care timisorenii sa poata cunoaste realitatea victimelor colaterale ale razboiului.

Imaginile vor fi gazduite de simezele Librariei Carturesti din Iulius Mall, incepand de marti, 4 decembrie. Florin vine sa povesteasca despre experienta din Afganistan, iar timisorenii cu suflet bun pot achizitiona cate o fotografie, oferindu-le astfel sarbatori mai frumoase catorva copii orfani.

„In preajma Sarbatorilor e bine sa plecam ochii spre cei care nu cunosc nici mirosul de cozonac, nici mangaierea familiei, cei care nu au sarbatori, iar de multe ori, nici macar o zi de nastere. In situatia asta sunt si copiii din Afganistan – pe care i-am vizitat de 6 ori pana acum si pe care i-am ajutat in cadrul unei campanii umanitare -, dar si multi copii din Romania, care traiesc in orfenilate. Expozitia de la Timisoara este pentru o mana de suflete care se vor bucura cu fiecare fotografie cumparata de timisoreni. Nu intamplator, niste ingeri din Afganistan vor ajuta astfel cativa ingeri din Romania”, marturiseste Florin Ghioca pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Fiecare fotografie va costa 100 de lei, insa imaginile merita fara doar si poate efortul financiar. Florin va merge cu banii obtinuti din expozitie si va cumpara cadouri pentru orfanii dintr-un camin uitat de lume.

„Gestul celor care vor cumpara cate o fotografie va fi cu atat mai binevenit cu cat in preajma Craciunului vor privi fotografia achizitionata si se vor gandi ca undeva, un suflet de copil singur zambeste putin mai fericit, cu un cadou sub brad”, mai spune fotoreporterul.

Expozitia de fotografie „Colateral”, ce va fi vernisata marti, 4 decembrie, incepand cu ora 18:30 in Carturesti, Timisoara, este a treia parte a „trilogiei afgane”, care a inclus pana acum „Copiii Razboiului” si „My Afghanistan”. Fotografiile pot fi admirate pana in 4 ianuarie 2013.

Exit mobile version