Dupa Sfanta Litrughie, a avut loc ceremonialul propriu-zis de canonizare a Mitrolitului Andrei Saguna, care consta in citirea tomosului, semnat de toti membrii Sfantului Sinod.
Racla cu moastele Sf. Andrei a fost adusa la Sibiu, cu o cursa aeriana speciala, fiind depusa in Catedrala Mitropolitana, alaturi de osemintele Mitropolitului Andrei Saguna. Dupa slujba Te Deum, PF Daniel a adresat celor prezenti un cuvant de binecuvantare, iar IPS Mitropolit Laurentiu a rostit cuvantul de intampinare.
Saguna a fost mitropolit al Ardealului intre 1864 si 1873. A fost un militant al restaurarii vechii Mitropolii a Transilvaniei, prin numeroase memorii inaintate Curtii din Viena, Patriarhului ortodox sarb si Congresului national bisericesc sarb din Carlowitz. A convocat la Sibiu, in anii 1850-1860-1864, sinoade eparhiale – formate din clerici si mireni – care au luat in discutie reinfiintarea Mitropoliei.
Andrei Saguna a organizat invatamantul elementar si mediu din Transilvania si l-a pus sub indrumarea Bisericii. El a fost presedintele Marii Adunari Nationale romanesti de pe Campia Libertatii de la Blaj din 3/15-5/17 mai 1848, delegat de Adunare sa prezinte revendicarile romanesti imparatului si, apoi, guvernului din Pesta. Catedrala Mitropolitana, una din bisericile istorice ale Sibiului, a fost zidita chiar din dorinta lui Saguna. In 1857, acesta a primit acceptul si donatia Imparatului Francisc-Iosif I, de la Viena, pentru a se construi prima catedrala ortodoxa pentru credinciosii ardeleni.