TIMISOARA. Trei persoane, printre care si fostul director al Directiei de Patrimoniu din Primaria Timisoara, Nicusor Miut, au fost trimise in judecata pentru retrocedarea ilegala a unui imobil.
Politistii Serviciului de Investigatii Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, au finalizat cercetarile fata de cinci persoane, actuali si fosti angajati ai primariei, suspectati ca ar fi restituit ilegal unui proprietar o parte a unui imobil din Timisoara.
”In cursul anului 2004, suspectii, in calitate de membri ai comisiei de restituire a unui imobil din Timisoara, situat pe bulevardul Mihai Viteazul, ar fi restituit si corpul B al cladirii respective, desi acesta nu fusese dobandit de proprietar printr-o decizie a inaltei Curti de Casatie si Justitie, decizie care viza doar corpul A. Totodata, prin ordonanta procurorului, a fost aplicat sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale suspectilor”, se arata in comunicatul Politiei.
Potrivit sursei citate dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara cu propunere de trmitere in judecata pe numele a trei dintre cei cercetati.
Conform unor surse judiciare, unul dintre cei trei trimisi in judecata este fostul sef al Directiei de Patrimoniu din cadrul Primariei Timisoara, Nicusor Miut.
Prejudiciul creat Statului Roman in acest caz este in valoare de 91.000 euro.
In cursul lunii octombrie 2013 politistii Serviciului de Investigatii Criminale, cu avizul Parchetului Curtii de Apel Timisoara, au dispus inceperea urmaririi penale in cazul celor cinci persoane, pentru abuz in serviciu in forma calificata.
Totodata, prin ordonanta procurorului, politistii au pus sechestru asigurator asupra mai multor bunuri mobile si imobile ale acestora.
Potrivit reprezentantilor Politiei Timis, este vorba despre o cladire de pe Bulevardul Mihai Viteazu, nr. 17.
Reprezentantii Primariei Timisoara spun ca, initial, cladirea a fost proprietate privata. Statul roman a intrat in posesia imobilului in anul 1960, in urma unui proces cu proprietarul cladirii, care avea datorii foarte mari la Fisc. Dupa anul 1989, Claudiu Carpaci, un membru al familiei de romi Carpaci, a obtinut corpul A de cladire printr-o decizie a inaltei Curti de Casatie si Justitie.
La aceeasi adresa, pana in anul 2004 a functionat o gradinita care in momentul in care familia Carpaci a intrat in posesia imobilului, a fost evacuata.