Opinia Timisoarei

Frezele de deszapezire au curatat doar o parte din trotuarele Timisoarei. In unele cartiere nu are cine sa le foloseasca! FOTO!

40 de freze pentru deszapezire au fost cumparate de Primaria Timisoara pentru curatarea trotuarelor. Doar o parte dintre ele s-au aflat astazi in strada. In unele zone nu exista spatiu de depozitare si persoane care sa le foloseasca.

Potrivit reprezentantilor municipalitatii toate consiliile consultative de cartier au primit cele 19 freze pentru deszapezire.

„Au fost impartite toate la consiliile de cartier. 21 de freze au fost impartite pana in acest moment. 19 la consiliile de cartier, una la sala Olimpia si una la bazinul de inot. La scoli si spitale nu s-au impartit inca”, ne-a declarat viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu.

In teritoriu insa situatia nu sta tocmai bine pentru unele zone. In zona Soarelului reprezentantii consiliului de cartier nu au gasit spatiu unde sa depoziteze freza de deszapezire si nici voluntari care sa se ocupe de acest lucru.

„Am fost contactati joi de catre angajatii din cadrul primariei Timisoara pentru a indica locul si persoana pentru a se ocupa cu deszapezirea. Inca nu am identificat persoana care sa poata sa faca lucrul acesta. Noi o sa preluam freza pentru deszapezire in momentul in care cineva isi poate asuma depozitarea si apoi predarea si primirea ei.  Timpul a fost foarte scurt. A fost ridicata o freza pentru deszapezire, insa pentru Liceul Waldorf si nu pentru consiliu”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Adina Tepelus, presedinte consiliu de cartier din zona Soarelui si cadru didactic la Licelul Waldorf.

In Piata Traian insa pana la consultarea asociatiilor de proprietari de catre consiliul consultativ pentru curatarea trotuarelor, presedintele consiliul a decis ca freza pentru deszapezire sa ramana in grija lui, a gasit si voluntar, iar aici acesta a iesit in strada.

„Le-am primit numai in cursul acestei saptamani. Prin urmare, eu am programat o intalnire joi cu asociatiile de proprietari. In prima faza freza va ramane la mine. Ce ar insemna sa o dai din mana in mana, nu are fiecare grija de ea. Nu stiu cati stiu sa o folosească. Trebuie o programare, pentru ca zona este foarte mare”, ne-a spus Constantin Savulov, presedintele consiliului consultativ de cartier Fabric.

„Eu o sa ma ocup sa deszapezesc in conditiile in care se poate.  Sper sa dam un exemplu si pe viitor sa fie si altii care sa ne urmeze exemplul ca sa putem da imagine buna cartierului. Modalitatea de a o folosi este destul de usoara. Trebuie in prealabil ceva instructiuni, dar care se pot invata la fata locului si nu este foarte greu. Am invatat in 15 minute dupa cartea tehnica. Sunt instructiuni care ne arata pas cu pas ce trebuie sa facem”, ne-a spus Liviu Ioan unul dintre timisorenii care se va ocupa cu deszapezirea.

„Va spun sigur ca in Iosefin se lucreaza cu frezele pentru deszapezire, in Traian, asa cum ati vazut se lucreaza, in Plopi, in Calea Sagului”, ne-a declarat Adrian Bere, sef Directia de Mediu din cadrul PMT.

Nemultumita de felul in care s-a facut deszapezirea pe trotuarele din Timisoara, municipalitatea a cumparat 40 de freze pentru deszapezire. O parte dintre ele au fost impartite consiliilor consultative de cartier, care trebuie sa le dea asociatiilor de proprietari. Timisorenii vor trebui insa sa cumpere combustibilul. Restul urmeaza sa fie impartite institutiilor din subordinea primariei.

FOTO: George Morgan

Exit mobile version