Trateaza cu succes simptomele de raceala, ajuta la inlaturarea starii de oboseala si ajuta la problemele gastrice. Apreciat mai ales pentru efectele sale terapeutice, multe generatii au recunoscut importanta acestui fruct in intarirea sistemului imunitar, lupta impotriva racelilor si in terapia bolilor stomacului.
Lamaia s-a dovedit a fi un remediu natural util care ofera solutii pentru diverse probleme de sanatate. Aceasta este un antiseptic complex, necesar pentru mentinerea starii de sanatate a oricarei persoane. Fructul acrisor ajuta nu doar la purificarea sangelui, ci ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor.
Combate febra si raceala – Un amestec din zeama unei lamai stoarse, un pahar de apa calda si miere, poate avea proprietati miraculoase in timpul unei raceli. Acest preparat va ajuta temperatura corpului sa scada considerabil. De asemenea, lamaia este un fruct excelent care ajuta la combaterea problemelor legate de infectii ale gatului, deoarece are proprietati antibacteriene;
Vindeca aftele bucale – Proprietatile antibacteriene si antivirale ale lamailor pot accelera procesul de vindecare al aftelor. Clateste-ti gura cu un amestec de apa calduta si zeama de lamaie de trei ori pe zi si vei observa o diminuare a arsurilor provocate de afte.
ingrijirea parului – sucul de lamaie s-a dovedit util in tratamentul de ingrijire pe scara larga a parului. Aplicat pe scalp, poate trata neplaceri generate de caderea parului sau matreata, dar si alte probleme legate de scalp. De asemenea, zeama de lamaie va oferi un luciu aparte firului de par.
Inlatura oboseala in momentele de oboseala, acest fruct poate servi drept un veritabil energizant. Lamaia are proprietati benefice organismului, care stimuleaza activitatea creierului si sporeste capacitatea de concentrare.
Un beneficiu pentru stomac – Sucul de lamaie e recomandat pentru a ajuta digestia cat si pentru a calma arsurile stomacale. Conform unui studiu s-a descoperit ca 1.000 mg de limonen (ulei esential de lamaie) consumat zilnic ajuta la eliminarea arsurilor stomacale si ale refluxului gastroesofagian.
Vindeca acneea – Lamaile contin acid citric, care poate fi foarte eficace impotriva acneei. Continutul bogat in vitamina C este vital pentru mentinerea sanatatii dermului, in timp ce natura sa alcalina distruge mai multe tipuri de bacterii ce provoaca acneea. Pe langa faptul ca ar trebui sa consumi in fiecare zi pe stomacul gol apa cu lamaie, poti sa iti aplici zeama de lamaie direct pe piele si sa o lasi sa actioneze cate o noapte intreaga.
Adjuvant in curele de slabire – un amestec de la zeama unei lamai, amestecata cu apa calduta si miere ajuta in curele de slabire.