Opinia Timisoarei

Gandaci pe paine si placinta, igrasie, tavi arse, legume stricate, toate intr-un han si o patiserie din Timis. Comisarii OPC au dat amenzi si au oprit de la vanzare mai multe produse. Foto

TIMIS. Comisarii de la Protectia Consumatorului Timis au primit mai multe reclamatii, asa ca s-au dus in control la Ortisoara, la un han si la o patiserie. S-au ingrozit de ce au gasit.

CITESTE SI: Administratia Fritz mai creste inca o data suma pentru stadionul de tip lego din Calea Buziasului si lanseaza cea de-a treia licitatie la Timisoara, pentru 25 de milioane de euro 

Au fost controlate Hanul Potcoava Norocoasa si Brutarie Patiserie Noar 2021. Cele doua au fost amendate cu suma totala de 40.000 de lei.

In urma controalelor, inspectorii au dispus mai multe masuri: oprirea definitiva de la comercializare a produselor alimentare neconforme; oprirea temporara a prestarii de servicii, pana la remedierea deficientelor, pentru Brutarie Patiserie Noar 2021; propunere de inchidere a unitatii pana la 6 luni pentru Hanul Potcoava Norocoasa.

Neregulile constatate:

– utilizarea unor spatii de depozitare a alimentelor, a unui bloc alimentar cu infiltratii de umezeala, igrasie, balti de apa. Insecte vii si moarte asezate pe mesele de lucru, intre materii prime, prinse in grasimea alimentara intarita pe utilaje, mobilier, pereti si usa
– folosirea unor materii prime fara elemente de identificare-caracterizare necesare determinarii conformitatii produselor, asezate direct pe pardoseala murdara,
– comercializarea unor preparate fara data prepararii, pastrate in recipiente, unele direct pe paviment, sub masa de lucru
– neutilizarea unor produse profesionale de igienizare a spatiilor, utilajelor, veselei si tacamurilor
– folosirea unor spatii improprii desfasurarii activitatii
– utilizarea unor materii prime si preparate cu modificari organoleptice (legume mucegaite, mancare de mazare cu pelicula uscata pe suprafata, cartofi curatati pastrati intr-un vas de plastic in apa, cu portiuni de spuma
– comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafata, insecte
– utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificatie-patiserie, insalubre
– utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzator si a unor tavi arse
– existenta insectelor vii si moarte in spatiul de preparare si coacere, inclusiv pe produsele finite.

 

Exit mobile version