Opinia Timisoarei

Gargara consilierului local USR Razvan Negrisanu. Cum i s-a dereglat ‘busola morala’ in doar 2 luni, dupa ce s-a trezit pus in situatia de a alege intre a salva Romania si a pleca acasa cu un milion si jumatate de euro

TIMISOARA. Potul de un milion si jumatate de euro pus la bataie de Primaria Timisoara pentru solutia castigatoare la concursul dedicat reamenajarii Pietei Victoriei, lansat in luna iulie, l-a determinat pe vicepresedintele USR Timisoara Razvan Negrisanu, arhitect de meserie, sa faca o pirueta morala de 180 de grade.

In 27 aprilie 2023, intr-o postare pe pagina sa de Facebook (cea rezervata activitatii politice), presedintele Comisiei pentru dezvoltare urbanistica, amenajarea teritoriului si patrimoniu a Consiliului Local Timisoara isi incanta fanii cu o postare in care-l facea praf pe consilierul local Adrian Lulciuc (PNL), “trimis in judecata de Agentia Nationala de Integritate pentru ca firma privata la care era asociat a incheiat mai multe contracte cu societati aflate in subordinea Consiliului Local Timișoara, in timp ce el era consilier local”.

Jucand un rol preferat in USR – cel al cavalerului fara teama si fara prihana -, Razvan Negrisanu nu s-a multumit doar cu scoaterea in fata clasei a lui Lulciuc, ci a supralicitat, predand o lectie deschisa despre integritate. Sa-i dam, deci, cuvantul tanarului frumos si liber din fruntea USR Timisoara: “Vreau acum sa explic cum evit eu orice conflict de interese. Sunt asociat si cofondator intr-o firma privata de arhitectura, pe care am infiintat-o acum 14 ani si care la nivelul orasului Timisoara, este, de mult timp printre cele mai mari in domeniul arhitectura si urbanism (n.r. – pozitionarea virgulelor in text ii apartine autorului postarii). In acelasi timp Primaria este cel mai mare cumparator de servicii de proiectare din Timisoara. Deci, teoretic, exista probabilitatea sa ne intersectam interesele. In momentul in care am devenit consilier local, am decis ca firma sa nu participe la licitatiile de proiectare ale PMT. Daca exista o nevoie urgenta, cum este cea a adapostului de caini, hotararea a fost, a noastra si a altor specialisti voluntari, sa donam documentele. Nu votez niciodata in Consiliul Local documentatii de urbanism pentru care firma la care sunt asociat a realizat proiectarea. Pe scurt, se poate evita conflictul de interese”.

Iar dupa ce-l mai inteapa o data pe colegul sau din CLT, Razvan Negrisanu incheie apoteotic: Integritatea nu este doar o valoare, ci o busola morala pentru cei ce se dedica slujirii publice, alesi, numiti sau functionari. Si o conditie absolut necesara pentru a construi o societate dreapta si prospera”.

Intre timp, insa, odata cu aparitia la orizont a premiului apetisant de un milion si jumatate de euro, s-a dereglat si busola morala invocata de domnul Negrisanu. Astfel, dupa ce, in 27 aprilie, ne explicase tuturor cum evita dumnealui conflictul de interese prin neparticiparea firmei sale la licitatiile organizate de PMT, in 20 octombrie, acelasi domn se disculpa pe grupul intern de Facebook Membri USR Timis si intr-un drept la replica adresat redactiei noastre, incercand sa ne convinga cum nu se incadreaza la conflict de interese participarea firmei sale la concursul de solutii premiat cu un milion si jumatate de euro de catre PMT.

Conform regulamentului concursului, publicat pe site-ul Ordinului Arhitectilor din Romania, “concursul de solutii este definit in cadrul art. 3 alin. (1) lit. j) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, ca fiind <<procedura care permite autoritatii contractante sa achizitioneze, in special in domeniul amenajarii teritoriului si urbanismului, al arhitecturii si ingineriei sau al prelucrarii datelor, un plan ori un proiect selectat de un juriu pe baze concurentiale, cu sau fara acordarea de premii>>. De asemenea, acelasi regulament precizeaza: “Concursul de solutii este organizat cu respectarea prevederilor legislatiei nationale privind achizitiile publice (Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice si H.G. nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achizitie publica/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achiziiile publice)”.

Redam inca o data finalul electrizant al postarii lui Negrisanu din 27 aprilie – “Integritatea nu este doar o valoare, ci o busola morala pentru cei ce se dedica slujirii publice, alesi, numiti sau functionari. Si o conditie absolut necesara pentru a construi o societate dreapta si prospera” – si ne incheiem si noi articolul cu o constatare: drumul consilierului local Razvan Negrisanu spre construirea unei societati drepte si prospere s-a incheiat odata cu inscrierea firmei sale in cursa pentru castigarea sumei de un milion si jumatate de euro din bani publici. Restul e gargara.

CITESTE SI: Show in USR Timisoara, dupa ‘clarificarile’ aduse de consilierul local Razvan Negrisanu in privinta participarii la concursul de arhitectura pentru Piata Victoriei

CITESTE SI: Consilierul local USR Razvan Negrisanu si-ar fi dorit sa umfle potul la concursul pentru reamenajarea Pietei Victoriei din Timisoara si sa plece acasa cu 1 milion si jumatate de euro bani publici 

CITESTE SI: Piata Victoriei din Timisoara devine gradina urbana. Vom avea zona de promenada pe strada din fata Catedralei, platou cu tasnitori si amfiteatru la pasajul pietonal din fata Operei. Imagini cu proiectul care a castigat concursul administratiei Fritz. Foto 

 

 

 

 

Exit mobile version