Ciuhandu a castigat primul mandat de primar in 1996 si in 2012 s-a decis sa nu mai candideze pentru cel de-al cincilea mandat. A insirat insa randuri pe 300 de pagini despre toata activitatea depusa de el pe timpul celor 4 legislaturi succesive in care a fost ales ca primar al Timisoarei.
„Nu este apologia unei persoane sau a unei perioade. Este doar o relatare in spiritul transparentei de care am dat dovada in functiile publice detinute. Ramane ca timisorenii interesati sa aprecieze, dupa citirea acestei lucrari si in confruntarea cu realitatea de astazi, corectitudinea si obiectivitatea acestor randuri”, spune Gheorghe Ciuhandu.
Asadar, toti cei interesati sa mearga la lansarea de carte programata in 10 iunie, la ora 17:00, la Casa Adam Muller Guttenbrunn, pot afla totodata si problemele sensibile cu care s-a intalnit administratia fostului primar de-a lungul celor 16 ani.
Dincolo de toate insa, concluzia fostului edil este una: „Timisoara a ajuns, la mijlocul anului 2012, sa aiba urmatoarele caracteristici: somaj 1%, PIB cu 40% mai mare decat nivelul national, investitori din 84 de tari, sute de milioane de euro investitii straine directe atrase, Timisoara reprezinta economic 80% din judetul Timis, Timisoara are cel mai mare indice de europenitate, conform studiului Grupului de Economie Aplicata, Timisoara este considerata de UE a doua regiune metropolitana de dezvoltare a Romaniei, dupa Bucuresti, si a fost declarata Pol Regional de Crestere, Timisoara a atras circa 400 de milioane de euro de la UE”.