Opinia Timisoarei

Ghiroda pierde la scor de neprezentare cu Bihorul. Timisenii mai au o sansa la promovare

TIMIS. CSC Ghiroda si Giarmata a Vii a pierdut returul finalei pentru promovarea directa in liga secunda, jucat pe terenul celor de la FC Bihor Oradea.

CITESTE SI: Junioarele de la Politehnica Timisoara joaca cu trofeul pe masa pentru titlul national la fotbal feminin 

Dupa 2-2 pe teren propriu, banatenii erau increzatori ca pot scoate un rezultat bun, dar sansele au scazut in minutul 9. Petrisor Jichici a a avut o intrare asupra lui Andrei Moga, acesta a cazut, iar arbitrul Fesnic i-a aratat initial galbenul fotbalistului timisean. Cand centralul a vazut ca jucatorul gazdelor sangereaza, a scos cartonasul rosu si l-a trimis pe Jichici la cabine. Chiar si asa, banatenii au rezitat pana la finalul primei reprize. In minutul 42, Calugher a centrat de pe partea stanga, portarul timisean Ciocan a iesit pe sub balonul acesta a ajuns la Preklet, care din cadere a trimis mingea cu capul in poarta, cu toata opozitia goalkeeper-ului Ghirodei.
In primul minut de prelungire, Bihorul a facut 2-0, dupa ce apararea timiseana a fost neatenta, iar golgeterul Sergiu Jurj a recuperat balonul, iar din marginea careului de 6 metri a trimis in plasa.
Conturile au fost incheiate de oradeni in minutul 67, cand Gidea a punctat pentru 3-0, iar Oradea va avea din nou echipa in liga secunda dupa 5 sezoane.

Ghiroda mai are o sansa

Promovarea echipei din Oradea nu inseamna ca Ghiroda nu va putea juca in stagiunea viitoare in liga secunda. Urmeaza sa fie intocmit un clasament intre cele 5 echipe care au pierdut finalele barajelor, iar cea clasata pe ultima pozitie isi va incheia sezonul aici. In acest caz este vorba despre Gloria Bistrita.

Celelalte patru echipe, CSM Focsani, CS Dinamo Bucuresti, SCM Ramnicu Valcea si CSC Ghiroda si Giarmata Vii vor juca noi semifinale si finala, de aceasta data intr-o singura mansa, pentru un al saselea loc care duce in Liga 2 in aceasta vara.

Cele două semifinale vor fi stabilite de FRF prin tragere la sorti in data de 7 iunie, si urmeaz asa se dispute in 12 iunie. Finala este programata 3 zile mai tarziu.

In sezonul viitor liga a II-a va avea 22 de echipe.

Exit mobile version