Opinia Timisoarei

Gratis si fara buletin. Ducem molozul, mobila veche sau resturile vegetale la cele 4 puncte de colectare RETIM din Timisoara. Decizia Consiliului Local

TIMISOARA. Timisoara are un „Plan de prevenire si masuri privind evitarea si reducerea cantitatilor de deseuri abandonate pe domeniul public„. Acesta a fost supus aprobarii consilierilor locali in sedinta in plen de joi.

CITESTE SI: Campusul scolar ca-n filme ce se va ridica la Timisoara, in care vor putea invata peste 1000 de elevi. Foto si detalii 

Nu mai putin de 350 de locuri au fost identificate pe strazile din Timisoara, unde cetatenii nesimtiti obisnuiesc sa-si arunce gunoaiele.

Primaria Timisoara a stabilit intocmirea unui plan prin care incearca sa rezolve situatia curateniei in oras.

Astfel, municipalitatea si RETIM au decis infiintarea a 4 puncte de colectare de deseuri in Timisoara. Acestea vor fi pe Calea Torontalului, pe strada Torac, pe Avram Imbroane si la Podul de pe Calea Sagului.

In fiecare dintre cele 4 puncte se vor gasi cate 3 containere de 20 de metri cubi in care se vor putea arunca separat: deseuri vegetale, deseuri voluminoase de uz casnic si deseuri rezultate din constructii si demolari.

Consilierii locali au stabilit joi sa fie eliminata conditia prezentarii buletinului de identitate la depunerea deseurilor pentru a nu ingradi in vreun fel cetatenii, chiar cu riscul ca acestia sa arunce cantitati mai mari. Totul dupa ce consilierul Grigore Grigoroiu a depus un amendament in acest sens, subliniind ca e important ca oamenii sa nu mai arunce gunoiul pe strada.

Puncte de colectare din Calea Torontalului si de pe strazile Torac si Avram Imbroane vor functiona de luni pana vineri, intre orele 9 si 19, iar sambata intre orele 8 si 16. La punctul de la Podul din Calea Sagului programul de colectare este de luni pana vineri intre orele 9 si 17, iar sambata intre orele 8 si 16.

Masura intra in vigoare de saptamana viitoare.

Toate punctele de colectare vor fi supravegheate de catre o persoana desemnata de RETIM, iar la finalul programului, containerele vor fi golite.

In Planul Primariei pentru combaterea gunoaielor stradale mai sunt prevazute si cateva masuri secundare:

– instalarea de camere video pentru a identifica persoanele care abandoneaza deseuri pe domeniul public

– intensificarea controalelor realizate de Politia Locala pentru a identifica si sanctiona persoanele care abandonează deseuri pe domeniul public

– amplasarea de panouri de informare privind interzicerea abandonarii deseurilor pe domeniul public

– amenajarea spatiului verde unde au existat deseuri abandonate, prin plantarea de arbori si gazon

– realizarea si desfasurarea unor campanii de informare, in colaborare cu ADID Timis, privind modul de gestiune al deșeurilor

Primarul Nicolae Robu si-a exprimat din nou temerea ca unii cetateni nu vor respecta regula si ca, pentru a nu plati gunoiul, vor incerca sa-l duca si pe cel menajer la containerele speciale.

Ne asumam. Stim ca exista si posibile efecte perverse ale acestei masuri pe care o luam noi. Nu o sa formalizam. Nu pot fi de acord cu prezentrarea buletinului. Sa vina sa depuna acolo. Evident ca exista riscul ca unii sa nu mai puna in pubela, ci sa puna in containerul mare, sa incerce sa triseze. Ne asumam, pentru inceput, acest risc. Ii vom pedepsi. Vom pune acolo sistem de supraveghere, sa vedem cum se intampla lucrurile. Noi trebuie sa fim multumiti ca nu mai apar depuneri in strada. Nu stiu ce s-a intamplat. Este o pervertire de mentalitate incredibila”, a declarat primarul Nicolae Robu.

 

Exit mobile version