Opinia Timisoarei

O gravida de 17 ani din Arad a murit dupa ce a fost operata

O fata insarcinata, in varsta de 17 ani, a murit, marti dimineata, intr-un spital din Arad, la cateva ore dupa ce a fost operata pentru extragerea fatului decedat, in urma unei dezlipiri de placenta, cazul fiind anchetat de medici si de politisti.

Tanara a fost internata, luni, in fosta Maternitate Arad, care a devenit Sectia de obstretica-ginecologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, medicii constatand ca pacienta, cu o sarcina de sapte luni, suferise o dezlipire de placenta si avea hipertensiune si o afectiune renala.

In urma unor investigatii, medicii au constatat ca fatul era decedat si au decis ca tanara sa fie operata.

„Atat inainte, cat si dupa operatie, pacienta a fost urmarita in permanenta de o echipa complexa formata din medici cu specializari diferite. Dupa operatie, starea tinerei s-a agravat, iar cateva ore mai tarziu a decedat subit. Noi suspectam ca decesul a survenit din cauza unei embolii amniotice”, a declarat seful Sectiei de obstretica-ginecologie, dr. Sorin Prisca.

Prisca a adaugat ca „dezlipirea de placenta este o complicatie majora frecventa la gravidele tinere” si ca urmeaza sa se realizeze autopsierea cadavrului pentru a se stabili cu exactitate cauzele decesului.

Moartea tinerei este cercetata atat de o comisie formata in spital, cat si de politisti, care au fost sesizati de catre membrii familiei victimei.

Exit mobile version