Opinia Timisoarei

Greva generala din scoli continua, profesorii vor protesta cel putin si marti. Evaluarea Nationala la clasa a VI-a, incerta. Video

TIMISOARA. Nu sunt probleme in scolile din Timisoara si din judet, in prima zi a grevei generale declansata de profesori.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Timis anunta ca, in prima parte a zilei de luni, nu au fost inregistrate probleme in nicio unitate de invatamant, iar copiii care au mers la scoala au fost permanent supravegheati.

CITESTE SI: Fete filmate iesite pe jumatate pe trapa unei masini, plimbandu-se prin Timisoara. Pericol in trafic. Video 

De asemenea, chiar daca sunt continuate negocierile intre sindicatele din invatamant si ministere, este preconizat ca si marti, cei aproximativ 4.000 de profesori semnatari ai protestului sa isi continue greva in Timis.

Deocamdata nu sunt schimbari in ceea ce priveste numarul angajatilor din scoli care sunt in greva, nu avem situatii in care copiii sa fie nesupravegheati in scoli.

Se preconizeaza ca si marti va fi tot greva. Nu exista o perspectiva a sfarsitului grevei, se vor mai incerca negocieri cu Ministerul Educatiei, prim ministru, Ministerul de Finante si sindicate„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Cosmin Hogea, inspector adjunct al ISJ Timis.

O problema care se prefigureaza in aceasta saptamana este ca, daca greva generala va continua, este posibil sa nu poata fi sustinuta Evaluarea Natioala la clasa a VI-a

La noi apare tensiunea legata de Evaluarea la clasa a VI-a. Aici s-ar putea sa avem oarecum o situatie, pentru ca Evaluarea ar trebui sa inceapa miercuri si apoi, a doua proba, sa se desfasoare joi„, a mai spus pentru opiniatimisoarei.roCosmin Hogea.

VIDEO: George Stefanita

Va reamintim, angajatii din Educatie au intrat in greva generala luni, nemultumiti de salariile debutantilor din invatamant. La nivel national, aproximativ 150.000 de profesori si angajati din invatamant nu au intrat la ore, luni, iar dintre acestia, peste 3.600 sunt din Timis. Ei reprezinta aproape jumatate dintre profesorii, personalul didactic si auxiliar din intreg judetul.

In total, sunt 189 de unitati de invatamant in Timis, insa in 169 se va desfasura greva. In Timisoara, in cel putin 8 scoli s-au tinut cursuri partial sau in totalitate, conform datelor centralizate de Inspectoratul Scolar duminica la pranz.

Si programul zilei de marti va fi transmis parintilor de catre invatatori sau diriginti.

In Timis, exista 4 sindicate ale angajatilor din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

 

Exit mobile version