Opinia Timisoarei

Groparii Horticultura Timisoara sunt 5 useristi. Roxana Iliescu: In ciuda promisiunilor de depolitizare facute de Fritz, oamenii din conducere sunt si cu carnet de partid, si incompetenti

TIMISOARA. Administratia Fritz este hotarata sa dea in administrare Strandul Termal catre Horticultura, chiar daca societatea primariei nu reuseste sa-si acopere nici salariile angajatilor. Ramasi fara majoritate, consilierii USR n-au reusit sa treaca acest proiect marti, insa este de asteptat ca el sa fie repus pe tapet la urmatoarea sedinta in plen.

Consilierul Roxana Iliescu face trimitere la ipocrizia conducerii primariei care in urma cu 4 ani promitea depolitizarea functiilor in administratia locala. Or tocmai membrii de partid ai USR ori simpatizantii, pusi pe posturi la Horticultura, sunt cei care au dus la situatia dezastruoasa a societatii din subordinea municipalitatii.

Astăzi, useriștii au votat proiectul de HCL privind delegarea de gestiune a activităților necesare întreținerii și exploatării Ștrandului Termal, societății Horticultura SA.🤦🏻‍♀️N-au avut insa decat 13 voturi, asa ca propunerea nu a trecut.

Proiectul va reaparea, probabil, la viitorul plen, asa ca societatea care, conform ultimelor rapoarte privind activitatea economică si contabilă, este cu un picior în groapă, va ajunge sa se ocupe nu numai de taiatul ierbii si administrarea cimitirelor, ci și de administrarea ștrandului Termal.

Dacă vă întrebați de ce au luat decizia asta cât timp conducerea societății s-a dovedit a fi o adunătură de incompetenți, care nu a reușit pe noua secție cimitire nici să producă venituri cât să-și acopere cheltuielile cu salariile (cumulat, in perioada septembrie 2023-ianuarie 2024, au realizat venituri in valoare de 354.979 lei , cheltuielile cu personalul fiind in aceeasi perioadă in valoare de 511.786 lei), vă spun eu motivele:

Director General: Vancia Mircea – fost candidat USR la Senat (numit in CA la Retim, ulterior in CA la Horticultura, după, diretor tehnic la Horticultura, proaspăt promovat in funcția de director general, premiat pentru gaura în buget dată la secția cimitire);
Director Tehnic: Halmagean Silviu, membru activ USR;
Sef Resurse Umane: Teleaga Daniela, consilier local USR in Dumbrăvița, vicepresedinte USR Timis, candidat la Consiliul Judetean Timis 2024);
Inspector SSM: Alina Nagy, colegă de cor cu Dominic Fritz;
Presedinte Consiliu de Administrație: Malaies Alexandra, membru activ USR, angajată Atos, societate implicată in digitalizarea Primăriei Timișoara.

Cu carnet de partid sau nu, înainte era mai bine, pe cifre, nu pe povești, în toate societățile din subordinea primăriei.

Acum, în ciuda promisiunilor de depolitizare ale primarului Fritz, oamenii din conducere sunt și cu carnet de partid și incompetenți…„, a transmis consilierul local Roxana Iliescu, care a postat alturi un video in care, in urma cu ani, Dominic Fritz facea cu totul alte promisiuni.

Exit mobile version