In fiecare sezon, fructele si legumele fac minuni. In acest sezon puteti tine foarte usor sub control afectiunile de sezon cu ajutorul minunilor naturii. Gutuile sunt excelente pentru calmarea durerilor usoare, dar si pentru inflamatii.
Daca le pastrati la rece, le puteti consuma proaspete pana in martie. Tratati-va natural inflamatiile usoare ale gatului in acest sezon. Adica apelati cu incredere la gutui.
Aceste fructe au calitati antinflamatoare exceptionale. In plus, o gutuie mare va furnizeaza necesarul zilnic de vitamina C.
Prune, guturi, mere, pere – sunt fructele toamnei pe care trebuie sa le consumati din belsug. Aceasta deoarece vin la pachet cu vitamine, minerale si substante de anti-inflamatoare.
Fac minuni daca reusiti sa mancati zilnic doua salate din aceste fructe. Gutuile, spre exemplu, sunt excelente daca aveti neplaceri cauzate de infectiile virale de sezon. Au efect expectorant.
Folositi si frunzele de gutui tot timpul anului, in infectii respiratorii si nu numai.
Gutuile abunda in vitaminele A, B si C. Daca vi se par inecacioase, le dati pe razatoare si le combinati cu mere, pere sau orice alt fruct de consistenta moale.
De altfel, gutuia in combinatie cu mierea calmeaza tusea si elibereaza caile respiratorii. Si nu aruncati samburii.
Semintele de gutuie pot fi consumate si ca atare, si uleiul din semintele de gutuie este benefic in scaderea inflamatiilor.
O gutuie mare, de 600 de grame, va asigura tot necesarul zilnic de vitamina C.