Intre timp, Executivul va continua discutiile cu FMI, sindicatele si patronatele.
Pana la aceasta data, nu s-a ajuns la un consens cu acesti trei parteneri asupra salariului minim sau asupra nivelului cu care se pot mari salariile bugetarilor.In timp ce sindicatele si patronatele doresc un salariu minim de 690 de lei, FMI isi dorea ramanerea la 600. Conform unor surse citate de Antena 3, Fondul ar accepta totusi si un nivel de 670 de lei.
Salariile de baza in sectorul public vor creste in 2011 cu 15 la suta, dar raportate la nivelul diminuat, din luna octombrie 2010, potrivit proiectului legii salarizarii unitare.
„In strategia fiscal-bugetara 2011-2012, noi definim foarte clar componenta salariala pe care o sa prindem in fiecare an pentru plata personalului din sectorul bugetar. Pentru anul 2011 se vor face reincadrari pe functii, astfel incat fiecare persoana din sectorul bugetar va fi reincadrata pe o functie”, a mai spus Botis.
„In anul 2011, cuantumul brut al salariilor de baza, soldelor de functie. salariilor de functie, indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii, precum si al altor drepturi in lei sau in valuta ale personalului platit din fonduri publice, aflat in plata la 1 octombrie 2010, se majoreaza cu 15%. Cuantumul brut al drepturilor prevazute se va stabili in anul 2011, tinandu-se seama de gradul sau treapta profesionala, vechimea in munca, vechimea in functie sau, dupa caz, in specialitate, dobandite in conditiile legii pana la 31 decembrie 2010. Soldele de grad, salariile gradului profesional detinut sunt cele avute in luna octombrie 2010, majorate cu procentul de 15%”, precizeaza proiectul de act normativ.