Opinia Timisoarei

Ia sfarsit cosmarul pe Cosava – Margina. Ziua in care se incheie lucrarile de reparatii pe cea mai aglomerata sosea din vestul tarii e aproape

TIMISOARA. Mult a fost, putin a mai ramas. Calvarul soferilor pe cea mai tranzitata sosea din vestul Romaniei, DN68A, Lugoj – Deva, ia sfarsit in cateva zile. Lucrarile de reparatii programate o luna se apropie de final.

CITESTE SI: Inaugurarea pe Centura Sud Timisoara ramane ca in documente. Muncitorii lui Umbrarescu mai au 8% de facut. Video 

Pe 25 iulie se incheie lucrarile la Cosava, ceea ce inseamna un stres mai putin pentru cei care sunt in trafic si injuraturi mai putine la adresa mea„, a spus ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, aflat la Timisoara.

Lucrarile intre Cosava si Margina au inceput in 25 iunie si au dat peste cap circulatia, formandu-se blocaje si cozi de kilometri, care pun la grea incercare nervii soferilor. Totul din cauza ca lipseste bucata de autostrada dintre Margina si Holdea. Lucrarile pe acest segment, cunoscut drept „tronsonul cu tuneluri pentru ursi”, realizate de firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, sunt insa in toi.

„Se lucreaza de saptamani. S-a intrat de vreo 2 luni in tot ceea ce inseamna lucrari de piloti, de foraje, lucrurile care tin de finalizarea acelui proiect, si nu am emotii ca vom avea intarzieri sau lucruri care sa puna sub semnul intrrebarii finalizarea acestei bucati extrem de importante de autostrada”, a precizat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

In acest rastimp, traficul ingreunat de pe DN68A, intre Cosava si Margina, poate fi totusi evitat. Reprezentantii Politiei Timis ii indeamna pe soferi sa foloseasca rute ocolitoare.

Pe directia Nadlac – Bucuresti
-A1 Nod Balinț – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebeș – DN 68 Caransebeș – DN 68 Hațeg – DN 66 Hațeg – DN 66 Simeria – A1 Simeria;

sau
-A1 Nădlac – A1 Arad – A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia.

Pe directia Bucuresti – Nadlac
-A1 Ilia – DN 7 Ilia – DN 7 Arad – A1 Arad – A1 Nădlac.

Potrivit reprezentantilor DRDP Timisoara, lucrarile de refacere a infrastructurii rutiere pe Cosava – Margina sunt programate sa dureze pana in 25 iulie, cu interventii si noaptea, insa fara a se lucra in zilele de weekend.

Exit mobile version