TIMISOARA. Dupa ce imagini de groaza filmate in bucataria unei firme de catering, care asigura mancarea pentru un spital si gradinite din Timisoara, au revoltat opinia publica, acum inspectorii OPC vin cu noi detalii socante.
Bunaoara, angajatii firmei nu aveau voie sa foloseasca apa calda la bucatarie intrucat apartamentul patronului, aflat deasupra, nu beneficia de presiune la apa.
„Exista o autorizatie valabila si documente in termen de valabilitate, in rest toate conditiile si normele erau incalcate. Ouale nu erau dezinfectate si erau introduse cu tot cu cofrag, nu se cunostea valabilitatea materiilor prime. Cei care lucrau acolo nu aveau echipamente de protectie. Vesela, pe langa ca era deteriorata, nu se dezinfecta. Toate duc la o situatie inacceptabila. Se distribuia mancare zilnic catre spital, gradinite si hotel de 4 stele. Era obligatoriu ca unitatea sa beneficieze de apa calda. In aceasta unitate explicatia angajatilor a fost ca nu pot folosi apa calda pentru ca deasupra locuieste patronul si debitul va scadea, astfel ca risca amenda mare. Lucru nemaiintalnit de mine„, a spus Sorin Susanu, comisar sef al Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Timis.
Firma Dio Eden a fost amendata cu 30.000 de lei si inchisa pentru 2 luni pentru a remedia situatia.
Acum cateva luni, inspectori ai DSP Timis au descins la aceasta firma de catering, dar nu au gasit nimic in neregula si nu au aplicat nici macar o amenda.
Dio Eden a mai fost implicata intr-un scandal urias, in urma cu cativa ani, dezvaluit de opiniatimisoarei.ro, cand firma incercase sa preia cateringul Spitalului Judetean, insa in cele din urma a esuat.
Toate detaliile mai jos.
CITESTE SI: Cine aduce mancarea bolnavilor de la Spitalul Judetean Timisoara? S-a gasit un furnizor!