TIMISOARA. Au pus tunurile pe magazine, restaurante si fast-food-uri pentru a preveni aparitia toxiinfectiilor alimentare in aceasta perioada calduroasa.
Inspectorii sanitar-veterinari au descins joi intr-un supermarket, in 5 restaurante, 2 fast-food-uri, o pizzerie si o patiserie din Timisoara, unde au impartit amenzi cu darnicie.
Au aplicat sanctiuni de 90.000 de lei si un avertisment, iar unui restaurant i-au suspendat activitatea pe 2 luni pentru murdarie si pentru felul in care depozitasera angajatii produsele alimentare.
Inspectorii au confiscat aproape 40 de kilograme de produse neconforme.
Cei de la Directia Sanitar Veterinara si Siguranta Alimentelor Timis vor verifica continuare:
– condițiile de recepționare, manipulare, depozitare si procesare a produselor de origine animala in unitați care se adreseaza unui numar mare de consumatori (cantine, restaurante, catering, tabere pentru copii);
– asigurarea temperaturilor adecvate pentru mentinerea lantului frigorific in timpul producției, depozitarii, transportului si expunerii la comercializare;
– masurile privind reținerea oficiala, denaturarea si distrugerea produselor de origine animala alterate sau depreciate pe timpul transportului, distributiei, depozitarii sau comercializarii;
– interzicerea comercializarii si punerii in consum a carnurilor care nu sunt inspectate, stampilate si certificate sanitar veterinar.