Accident teribil la iesire din Timisoara. Un om a murit, dupa un impact devastator. 3 masini implicate. Video

TIMISOARA. Grav accident de circulatie, sambata dupa-amiaza, la iesirea din Timisoara spre Sag. Trei masini s-au izbit violent, iar un om a murit si doi sunt raniti.

CITESTE SI: Flacari inalte de cativa metri ieseau prin acoperis. Incendiu puternic la o casa din Lugoj. Video

Totul s-a petrecut aproape de sensul giratoriu de la iesirea din Timisoara, cand unul dintre soferi a patruns pe contrasens.

Ciocnirea a fost intr-atat de puternica incat una dintre masini a fost aruncata pe camp, cealalta pe marginea drumului, iar o a treia in care a ricosat unul dintre autoturisme, la distanta mare de celelalte doua.

Soseaua s-a umplut de bucati din masinile implicate in accident.

La locul dezastrului au intervenit pompieri, echipaje medicale si politisti.

VIDEO: George Stefanita

Polițiștii Serviciului Rutier Timiș au fost sesizați să intervină la un accident petrecut pe DN 59 – Calea Șagului, în care au fost implicate 3 autoturisme, în care se aflau 4 persoane.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, a condus un autoturism pe DN 59, dinspre localitatea Șag înspre municipiul Timișoara, iar la un moment dat a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 22 de ani, care circula regulamentar.

În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat într-un alt autoturism care circula paralel cu acesta.

Din nefericire, a rezultat decesul bărbatului de 51 de ani și rănirea conducătorului auto de 22 de ani.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă„, transmit pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii IPJ Timis.

Cel de-al doilea ranit s-a ales doar cu leziuni usoare si, dupa ce a fost verificat de medici, a refuzat transportul la spital.

Traficul a fost deviat in zona accidentului.

FOTO: Info Trafic Jud Timis

UPDATE: Soferul care s-a stins era Laci Farkas, unul dintre cei mai buni chitaristi de rhythm & blues din Romania, membru al formatiei timisorene Quo Vadis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Latcau,era in zona redusa de 50km/h?

    • @radar ce legatura are una cu alta, doar scrii sa nu zici ca nu o faci…
      Pacat ca tot ce vad unii e politica daca cand e vorba de a iesi la vot…..

  2. 50 la oră e limita acolo , toți merg cu 100 , nu vezi poliție nici din greșeală, radar ? Ce glumă !

  3. Din păcate, foarte puțini șoferi respectă limita de viteză pe acel segment de drum

  4. Chiar nu intelegeti?Nu limitarea vitezei este solutia!!!! Daca ambele masini implicate in accidentul de azi ar fi mers cu 50km/h e ca si cum ai intra intr-un zid cu 100km/h.Problema e ce a cautat ala pe contrasens??

    Poate mai important ar fi sa fie vanati cei ce vorbesc sau tasteaza telefonul in timp ce conduc!Asta e o mare problema!De fiecare data cand cineva merge atipic in trafic,el are telefonul in mana.

    • Corect!

    • Asa a intrat cu 200….. serios, chiar viteza nu e problema ?! Sinteti toți șoferi de formula 1 ? Ma cam îndoiesc…

      • Indoieste-te demonstrativ te rog!

    • Telefoanele sint în general minuite fără nici o jenă în trafic.este o problema foarte gravă.

    • @radar, in exemplul tau vitezele nu se aduna pentru ca fortele sunt de sens opus. Prin urmare daca se lovesc si ambele merg cu 50kmh e ca si cum fiecare s-ar lovi intr-un zid la 50kmh. Pe Calea Sagului ar trebui puse elemente despartitoare la mijloc deoarece sunt destul de multi ce depasesc linia dublu continua pentru a face o depasire pe contrasens.

      • Dacă ai fi făcut putina fizica, mai bine zis daca ai fi invatat ceva fizica ai fi aflat de o lege care se referă la CONSERVAREA IMPULSULUI. Acestea sunt de sensuri contrare asa ca nici vorba de forte. E drept ca in timpul ciocnirii apar niste forte noi, dar despre care 99% din inginerii auto habar n- au, numite FORTE PERCUTANTE. Acum nici radar n-are dreptate. Ar fi fost asa cum spune el daca după ciocnire cele două autovehicule ar fi rămas pe loc, într-un morman de fiare, dar e mult mai aproape de adevar. Cat priveste trecerea de pe o banda pe alta, sigur ca Laci Farkas fost neatent o secundă. Într-o secundă la 72 km/h se parcurg 20 m. După cum arată mașină probabil a avut mai mult. La o viteză de 108km/ h mașină parcurge 30m. Asa ca cei care conduc masini la viteze mari și butonează telefonul ar fi bine sa se gândească la ce se poate intampla într-o secundă de neatenție.

        • @Socotitorul, presupunand ca ambele masini au aceeasi masa si aceeasi viteza (50kmh) viteza de impact este de 100kmh dar ambele masini nu preiau energia cinetica rezultata dupa ciocnirea plastica ci aceasta se imparte in mod egal (din nou, daca masa este egala). . Adica e fix acelasi lucru ca si cand oricare dintre masini lovesc un zid la viteza de 50kmh. Crede-ma, stiu fizica destul de bine :-).

          @marius, tu nu ai priceput nimic. N-are sens sa-ti mai raspund.

          • Ii sti tu ceva fizica, dar chestia asta cu ciocnirile nu ai priceput-o. In prima faza (inainte de a se pupa) masinile au numai energie cinetica. De unde ai scos tu energia plastica? In faza urmatoare o parte din energia cinetica se transforma in energie de deformatie ( poate la aia ii zici tu plastica, dar in realitate exista si o componenta de deformatie elastica). Aceasta faza dureaza pana cand practic masinile ajung la aceeasi viteza. Sensul acestei viteze depinde de impulsul masinilor in momentul ciocnirii. Daca au masele egale, cum spui tu, atunci se vor deplasa dupa sensul celei cu viteza mai mare. Numai ca aici apare o problema si anume, ciocnirea nu e centrica, adica impulsurile in momentul ciocnirii nu sunt coliniare si nu trec prin centrele de masa ale masinilor. Este o ciocnire obilica, adica sub niste unghiuri, ceea ce face ca masinile, dupa ciocnire, sa nu se deplaseze in acelasi sens ci fiecare va lua intr-o parte sau alta. Adica dupa ciocnire ele mai au si energie cinetica. Prin urmare intr-o prima aproximatie se poate spune ca Eci=Ed+Ecf. Adica suma energiilor cinetice dinainte de ciocnire ( initiala), care nu depinde de sensul vitezelor, se regaseste in energia de deformatie plus suma energiilor cinetice dupa ciocnire (finala). Eu am zis ca nici radar nu are dreptate! Citeste mai atent! Si asta este intr-o aproximatie grosiera. Am spus mai sus ca in fenomenul de ciocnire apar niste forte percutante. Problema asta e cam complicata sa ti-o explic aici. Tocmai datorita acestor forte percutante, care nu vor trece prin centru de masa a fiecarei masini apare pe langa VARIATIA IMPULSULUI si VARIATIA MOMENTULUI CINETIC. Asta este o marime mai complicata care nu se invata la nivelul liceului. Ei, aceste forte percutante vor da niste momente, in raport cu centrele de masa ale masinilor, care vor produce o variatie a momentului cinetic, si ca rezultat, dupa faza de desprindere a masinilor, o sa aiba si o miscare de rotatie sau chiar de rostogolire ( care in principiu este tot o rotatie, dar in raport cu alta axa). Deci apar si niste energii cinetice de rotatie. Adica, mai clar, apar niste viteze unghiulare care nu erau inainte de ciocnire. Pentru o analiza completa si cat mai aproape de adevar trebuie facute mai multe masuratori si evaluari la fata locului.

          • @Pai nu-i asa! – eu vorbesc de ciocnire plastica si nu de energie plastica (nu exista). Dupa o ciocnire plastica (in urma careia corpurile se deformeaza permanent) energia cinetica se restitutie integral daca corpurile au aceeasi masa si aceeasi viteza (evident, intr-un scenariu ideal, cu aceeasi directie, forma etc.).
            Ce spui tu deja sunt detalii (forta de impact, forta de deformare, fortele de frecare etc.). Noi discutam doar despre eroarea conceptului expus de utilizatorul @radar cu ca ambele obiecte sunt afectate de energia cinetica cumulata (el nu a spus-o asa dar as a transmis).

      • Tu (radar pe 2) realizezi ce aberatii spui?
        Adica e tot una sa te arunci pe botul unui camion (de exemplu) care sta pe loc sau de unul care merge cu … 50 km/h sau cat vrei tu?
        Esti dus cu capul. Ca nu ai habar de fizica treaca-mearga. Poate esti poet. Dar nici de bun simt sa nu ti cont, asta e prea mult.

        • Daca ambii aveau 50 km erau sanse mult mai mari sa nu moara nimeni, macar atat daca nu pentru altceva, ar trebuii respectata si limitata viteza…
          Dar cum la noi toti se cred zmei…
          Plus ca daca ala vine din fata cu 50 si tu mergi la fel ai mai mari sanse sa eviti un impact ca atunci cand amandoi merg cu 100…

  5. Intre fosta groapa de gunoi si Sag era considerata zona neagra pentru accidente grave la nivel national. De cand s-au pus separatoarele de sens din beton ati mai auzit de vreun accident grav in zona? Exceptand nemernicia cu acel sens giratoriu pe un drum european, ca sa multumeasca un hiper market. Sigur nu a fost vorba de coruptie!
    De ce nu s-ar monta separatoare de sens in continuarea podului de la Calea Sagului pana la cele de la iesirea din Timisoara? Evident tinand cont de intersectiile respective. Nu ar mai fi loc de circ cu reduceri de limita de viteza si politica poalelor in cap?
    Undeva in zona aceea ar fi trebuit un sens (inclusiv pentru accesul la/dinspre Incontro sau Metro), iar in rest drumuri de incarcare/descarcare.
    Solutia exista inca de acum multe zeci de ani, nu trebuie inventat nimic. Trebuie doar renuntat la comportamentul asta de tara bananiera.

  6. Poate ca i s-a facut rau la volan si de aceea a intrat pe contrasens. A mai fost un accident cu aceasta cauza anul acesta pe calea aradului, linga cimitir. Audierea martorilor si autopsia pot sa stabileasca cauza.
    Rip

  7. Bravo Marius!!
    Solutia este:separatoare de sens din beton…pt animale si soferi slabi!!!

  8. A mai intrat unu pe contrasens in intersectie pe Calea sagului. Ceva se intampla. nu doar fotbalistii pica ca mustele

  9. ROMANIA ARE NEVOIE DE AUTOSTRAZI…….deci eu spun ca in primul rand romania are nevie de educatia. Oameni sunt prea aroganti. Limita e doar pentru politistii……..iar la autostrada depaseste fata pe partea dreapta prin linia plina…..fara rusine……Uitati va prima data cum conduteti oameni ….dupa spunte ce strazi sunt nevoie la romania….nu respecta nimeni regulile nici pe autostrada deci de ce va trebuie autostrazi daca nu vreti sa respectati nimic

  10. Nu inteleg de ce insisti sa-mi demonstrezi ca stii ceva fizica. Oricum in domeniul ciocnirile esti un habarnist. În ciocnirea perfect elastică se conserva atât impulsul cât și energia cinetica. In alte ciocniri, nu. În diferite ciocniri plastice se conserva numai impulsul. Se definrste un coeficient de restituire pentru a le deosebi pe unele de altele. Deci, sa revin , o parte din energia cinetica din momentul imediat înaintea ciocnirii se va regăsi după ciocnire ( asa cum ți- am mai spus) și sub alte forme de energie. Ți- am scris si o formulă simplistă, dar tot degeaba! Energia cinetica dinainte de ciocnire, daca s- ar conserva, mașinile ar iesi dupa ciocnire nesifonate. Vezi ca nu ai inteles? Dar, pentru că nu exista ciocnire perfect elastică, ci este undeva intre perfect plastică si etfect elastică energia cinetica de intrare in momentul ciocnirii se va regăsi în energie cinetica după ciocnire, energie potențială ( deformatie elastica) , energie de deformatie plastica ( pentru deformarea mașinilor e nevoie de o energie) si chiar sub forma de căldură ( e tot energie). Dacă ai auzit de niste prelucrări mecanice cum ar fi stantarea, ambutisarea, extrudarea etc, acestea sunt ciocniri plastice unde toată energia cinetica se transformă în energie de deformatie plastica ( nu-si mai revin la forma initiala) . Las-o balta cu demonstratiile tale si pune mana pe o carte serioasa de ciocniri. Am scris si eu una si fara lipsa de modestie cred ca- i una dintre cele mai bune.