Opinia Timisoarei

In 4 ani ar trebui sa fie gata. Autostrada Timisoara – Moravita lot 2 intra in licitatie

TIMISOARA. A fost lansata procedura de licitatie pentru al doilea lot de autostrada intre Timisoara si Moravita. Anuntul a fost facut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Aceasta dupa ce in urma cu o saptamana tot el a facut cunoscut faptul ca si primul lot al soselei de mare viteza a ajuns in faza de licitatie.

CITESTE SI: Au fost facute primele probe cu tramvaie vechi pe intreg bulevardul Stan Vidrighin la Timisoara. Garniturile de pe liniile 4 si 8 nu pornesc inca pe acest traseu. Foto 

Contractul pentru construcția Lotului 2 al Autostrăzii Timișoara-Moravița intră în procedură de licitație!
CNAIR a transmis, astăzi, la ANAP, spre valiare, documentația de atribuire a contractului pentru construcția celor 33,49 de km ai acestui lot cuprins între Jebel și Moravița„, a transmis Grindeanu.

Pe traseul acesui nou lot de autostradă se vor construi:
– 1 pod (560 m) peste CF 124 Timisoara-Resita și DN 58B;
– doua Spatii de servicii;
– doua parcari de scurta durata;
– un Centru de Intretinere si Coordonare (CIC);
– 2 noduri rutiere (Nod rutier DN 58B Voiteg si Nod rutier Moravita).

Potrivit lui Grindeanu, constructia acestui lot va avea o durata de maximum 48 de luni (12 luni proiectare si 36 de luni executie), iar finantarea va fi asigurata prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

După validarea documentatiei de atribuire, CNAIR va publica Anuntul de Participare la licitatie, in cadrul căruia se va stabili si data limita pentru depunerea ofertelor„, a mai spus Grindeanu.

Data fiind lungimea drumului, ministrul a facut cunoscut mai demult ca autostrada Timisoara – Moravita va fi impartita in 3 loturi, intre care ultimul priveste strict amenajarea punctului de trecere frontiera nou cu Serbia. Acesta din urma comporta inca o serie de discutii legate de pret, intrucat a fost estimat la o jumatate de miliard, dublu fata de cat a costat, spre exemplu, Punctul de Trecere Frontiera de la Nadlac 2.

Lotul 1 al Autostrazii Timisoara – Moravita va fi de la Remetea Mare la Padureni. Al doilea lot va fi de la Padureni la Moravita.

Conform documentatiei pentru viitoarea Autostrada care sa lege Timisoara de Belgrad, traseul va avea 6 noduri rutiere care vor asigura urcarile si iesirile de pe soseaua de mare viteza, respectiv conexiunea cu A1 de la Remetea Mare (DN6), Albina (DJ592), Timisoara Sud (cu viitoarea Centura), Padureni (DN59), Voiteg (DN58B) si Moravita (DN57).

Accesul in Serbia se va face printr-un punct de trecere a frontierei nou, ce se va afla la 1,55 km fata de actuala vama de la Moravita.

Exit mobile version