TIMISOARA. Primavara vine cu surprize pentru cei care vor pleca ori vor ajunge in Timisoara cu avionul.
Din luna martie, toti cei care vor ajunge in sala de plecari externe a Aeroportului International din Timisoara vor asista la adevarate concerte de pian, sustinute de artistii de la Filarmonica si de studentii Facultatii de Muzica.
„Pentru ca nu este bine perceputa in strainatate si nu se stie atat de mult de catre oamenii care intra si pleaca din Timisoara, incepand din martie, Filarmonica Banatul a hotarat, de comun acord cu conducerea Aeroportului Timisoara, sa puna la dispozitie un pian, in sala de plecare a curselor externe. In acest fel, Aeroportul si-a asumat responsabilitatea sa plateasca niste prospecte in 4 limbi, cu cate un DVD cu concertele Filarmonicii, avem nevoie si de sprijinul primariei, ca sa punem prospecte prin Timisoara. Astfel, la cursele de plecare, externe, din Timisoara, in Aeroport, vor fi mini-recitaluri, cu colegii mei si cu studentii”, a spus directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Garboni, la intalnirea organizata la Primaria Timisoara cu oamenii de cultura din oras pentru a dezbate proiectele Asociatiei Timisoara Capitala Culturala a Europei 2021.
Aceasta nu este insa singura surpriza pe care acesta o pregateste. 300 de perechi de dansatori vor dansa vals pentru a marca aniversarea de 300 de ani de la infiintarea fabricii de bere din Timisoara.
„Fabrica de bere implineste 300 de ani. In 12 mai va finanta un concert al Filarmonicii Banatul, inclusiv vor fi 300 de perechi care vor valsa, si vom incerca sa omologam acea halba de bere, pe care eu am facut-o si care nu este omologata, pentru ca nu am avut bani, acei 5000 de euro necesari deplasarii arbitrului si omologarii ei”, a completat Garboni.
In plus, directorul Filarmonicii va primi vizita unei mostenitoare a printului Eugeniu de Savoya, chiar saptamana viitoare, despre care opiniatimisoarei.ro a scris in premiera.
CITESTE SI: Ca la Viena. Statuie ecvestra a printului Eugeniu de Savoya, la Timisoara
” Vom avea saptamana viitoare in vizita o mostenitoare a lui Eugeniu de Savoya, care vrea sa doneze o statuie ecvestra Timisoarei. Vom avea apoi un concert la Paris, in luna iunie si, impreuna cu Asociatia Universitatii Politehnice, am stabilit sa construim acel turc, jucator de sah, facut de Kempelen in Timisoara (n.r. – automatul de sah denumit Turcul, considerat una dintre cele mai mari investii ale secolului al XVIII-lea, inventat la Timisoara de Wolgang Kempelen)”, a incheiat Garboni.
Valoarea tuturor acestor proiecte pe care urmeaza sa le realizeze reprezentantii Filarmonicii Banatului din Timisoara se ridica la peste 200 de mii de euro.